Vraget FCK'er: Det er min chance

Ragnar Sigurdsson har forladt FC København, og det åbner en plads i midterforsvaret. Kris Stadsgaard tror, det kan være hans chance, selv om der formentlig kommer en ny midterforsvarer til klubben

Kris Stadsgaard øjner muligheden for at generobre sin plads i midterforsvaret, efter Ragnar Sigurdsson har forladt klubben. (Foto: Jonas Olufson)
Kris Stadsgaard øjner muligheden for at generobre sin plads i midterforsvaret, efter Ragnar Sigurdsson har forladt klubben. (Foto: Jonas Olufson)

Olof Mellberg og Ragnar Sigurdsson har været det foretrukne makkerpar i FC Københavns midterforsvar i denne sæson, men nu er Sigurdsson solgt til FC Krasnodar for et stort millionbeløb, og træner Ståle Solbakken skal finde en ny makker til Mellberg.

Her står Kris Stadsgaard på spring til at overtage Sigurdssons plads. Han fik fem kampe i Superliga-efteråret, hvoraf kun den ene var efter, Ståle Solbakken afløste Ariël Jacobs.

Magne Hoseth kom til FC København i 2004 med et stort navn i norsk fodbold, men selv om han var ganske populær blandt fansene faldt han aldrig til i København og rejste et par år efter hjem igen. Andre Tippeliga-profiler har haft endnu sværere ved at begå sig i FC København. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Dommen over ni 'norske' FCK'ere før Allah: Gigantsucces og megaflop

- Det er selvfølgelig en chance for mig, men jeg ved jo ikke endnu, om de henter en anden midterforsvarer, så måske ændrer det ikke noget. Jeg har fået at vide, at trænerne er fint tilfredse med det, jeg leverer, så jeg kæmper videre ligegyldigt, hvem der er her, og hvor mange vi er, siger Kris Stadsgaard til tipsbladet.dk.

- Jeg kan ikke vide, om der kommer en midterforsvarer mere, og jeg bekymrer mig heller ikke om det. Erik Hamrén (Stadsgaards træner i Rosenborg-tiden red.) har lært mig, at jeg ikke skal bekymre mig om ting, jeg ikke kan påvirke, så jeg koncentrerer mig om mig selv og min træning.

Se også: FCK sælger forsvarsklippe

Kris Stadsgaard føler, han var tæt på Mellberg og Sigurdsson i efteråret, men de tos præstationer gjorde det umuligt for ham at spille sig på holdet.

- Jeg tror, at jeg selv tror, jeg var tættere på, end jeg egentlig var. Ragnar og Olof gjorde det godt i Champions League, og det var logisk, at der ikke blev ændret for meget på det. Nu er det en ny situation, siger Stadsgaard, der heller ikke ser det som et problem at overtage Sigurdssons plads til venstre i midterforsvaret.

- Det er ikke noget problem. Jeg er højrebenet, så det er lettere at spille til højre, men det gør ingen forskel, når du forsvarer. Det er nok mere, når man skal tage bolden med frem. Men Olof og jeg vil passe fint sammen, og skal jeg spille til venstre, så gør jeg det. For mig handler det om at spille.

Se også: David Nielsen: FCK rammer plet med Allah

Kris Stadsgaard kom til FC København fra Malaga i 2012. Han har siden spillet 43 Superliga-kampe for FCK.

Mathias "Zanka" Jørgensen og svenske Pontus Jansson er nævnt som potentielle indkøb, og dermed afløsere, for Ragnar Sigurdsson.

Læs mere om fodbold på Tipsbladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer