Trænertalent vender hjem til FCK

34-årige Johan Lange er efter halvandet års fravær tilbage i FCK som 'udviklingschef'

Johan Lange (t.h.) blev forfremmet til assisterende træner på FCK's Superliga-hold, før han i juni 2012 blev Ståle Solbakkens assistent i Wolverhampton. (Foto: Lars Poulsen)
Johan Lange (t.h.) blev forfremmet til assisterende træner på FCK's Superliga-hold, før han i juni 2012 blev Ståle Solbakkens assistent i Wolverhampton. (Foto: Lars Poulsen)

Johan Lange vender efter halvandet års fravær tilbage til FC København, hvor han får titel af udviklingschef. Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

Efter at have været træner i FCK-akademiet School of Excellence og senere assisterende træner på førsteholdet rejste Lange i juni 2012 til Wolverhampton for at blive assistent for Ståle Solbakken, og da nordmanden blev fyret var Lange efterfølgende en tur omkring Lyngby Boldklub som afløser for Niels Frederiksen på cheftrænerposten.

Nu er 34-årige Lange tilbage i FCK med fokus på ikke mindst ungdomsarbejdet.

- Johan Lange har helt naturligt været en kandidat til rollen som udviklingschef i FC København fra den dag jobfunktionen blev slået op. Der har været andre gode kandidater, men Johan lever på alle områder op til den profil, vi ønsker på posten. Han havde andre muligheder på hånden og havde nok planlagt at være dedikeret til cheftrænergerningen i de kommende år, men heldigvis var vores planer for ham og os ikke en udfordring, han kunne sige nej til, siger sportsdirektør Carsten V. Jensen.

Også Brøndby skal angiveligt have været ude med snørren efter Lange, der har den højeste træneruddannelse i DBU-systemet, den såkaldte P-licens.

Brøndby og FCK kæmper om trænertalent

Johan Lange tiltræder ifølge pressemeddelelsen 'en stilling, der primært skal sørge for, at områderne School of Excellence, analyse af modstandere, sparring med den sportslige ledelse og udvikling af rekrutteringsprocesser optimeres'.

- Jeg glæder mig over at være tilbage i min klub og til at starte i en virkelig spændende stilling og funktion. Jeg havde andre muligheder, og så nok mig selv mest som træner lige nu, men efter flere samtaler med Anders Hørsholt, Carsten V. Jensen og Ståle Solbakken følte jeg mig sikker på, at dette er det helt rigtige job for mig. Det er ikke mange steder i Europa, hvor man får mulighed for at komme så meget i dybden med tingene for at kvalitetssikre, som FCK vil nu, siger Johan Lange.