Landsholdsspiller på vej til FCK

Den norske højre back Tom Høgli skal efter alt at dømme spille i FC København efter sommerferien, hvor Lars Jacobsens kontrakt udløber

Den norske back - her i landskamp mod Michael Krohn-Dehli - kan meget vel være manden, der efter sommerferien skal lukke af i mestrenes højre side (Foto: Gregers Tycho)
Den norske back - her i landskamp mod Michael Krohn-Dehli - kan meget vel være manden, der efter sommerferien skal lukke af i mestrenes højre side (Foto: Gregers Tycho)

Der er gang i svingdøren i FC København. Ikke mindst den, der turnerer med rygter og realiteter om spillere, der er på vej ind eller ud af Ståle Solbakkens trup.

Meget tyder stadig på, at argentineren Franco Mussis kommer til hovedstaden til sommer, og der er stadig dialog om at få tilknyttet den marokkanske angriber Aberrazaq Hamed-Allah her og nu. Den anden vej er smuttet forsvarsklippen Ragnar Sigurdsson, og midtbanedynamo Claudemir meldes på Real Betis' ønskeseddel nede i Sevilla.

Medie: Claudemir i spansk søgelys

I dag kan Ekstra Bladet så bringe et nyt navn ind i det store transferpuslespil.

Ifølge flere af hinanden uafhængige kilder er de danske mestre meget tæt på at lande en aftale med den norske højre back Tom Høgli.

Den 29-årige, norske landsholdsspiller tjener i dag til føden i belgiske Club Brügge, hvor hans kontrakt udløber til sommer.

Ragnar Sigurdsson på plads i Krasnodar

Hvis det som forventet ender med norsk blod på højre back, vil spekulationerne om Lars Jacobsens fremtid i FC København tage til. Den 34-årige landsholdsspiller er endnu ikke nået til enighed med sportsdirektør Carsten V. Jensen om en forlængelse af den aftale, der udløber til sommer, og i kulissen presser en ung herre ved navn Christoffer Remmer sig kraftigt på.

Selvom højrebenede Tom Høgli også kan gøre tjeneste på venstre back, virker det en anelse overdrevent at have tre mand i truppen, hvis hovedsigte er at få spilletid som højre back.

Mussis træner: FCK kan tilbyde 15 gange mere end os

Club Brügge har længe signaleret, at de godt kunne tænke sig at komme af med den norske back. Også i transfervinduet for et år siden, hvor belgierne ifølge Ekstra Bladets oplysninger var så forhippet på at finde højere kvalitet til pladsen, at de smed et bud i omegnen af 700.000 Euro - lige over 5 millioner kroner - for manden, der var udset til at afløse ham... Navnet var Lars Jacobsen og klubben, der fik tilbuddet FC København, men sportsdirektør Carsten V. Jensen sagde 'nej tak', da fremtiden blandt andre skulle bygges op om den driftsikre back.

Nu kan det meget vel ende med, at netop Jacobsen skal ud og finde sig en ny arbejdsplads for at gøre plads til nordmanden, han ellers skulle have vippet af pinden i Club Brügge.

Sådan er fodboldverden så forunderlig...