Ekspert: Cornelius kommer rystet tilbage

Ifølge 6’erens Premier League-ekspert, Morten Bruun, vil Andreas Cornelius vende selvtillidsforladt tilbage til FCK

Andreas Cornelius ophold i Cardiff har ikke været let indtil videre. Nu menes danskeren at være tæt på et chokskifte tilbage til FCK. (Foto: PA Photos)
Andreas Cornelius ophold i Cardiff har ikke været let indtil videre. Nu menes danskeren at være tæt på et chokskifte tilbage til FCK. (Foto: PA Photos)

Det skulle have været det helt store udlandseventyr, men nu tyder alt på, at Andreas Cornelius liv som Premier League-spiller allerede er forbi, inden det startede.

Angriberen, der blev købt for 75 millioner i sommer, har endnu sit gennembrud til gode i Cardiff, ligesom danskeren fortsat mangler at score sit første mål for det walisiske mandskab.

Men ingen af delene når han at opleve, eftersom FC København tirsdag har offentliggjort, at klubben er tæt på at tilbagekøbe deres forhenværende topscorer.

FCK's transferbombe: Henter Cornelius hjem

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger vil de danske mestre smide 25 millioner kroner for landsholdspilleren, der sidste år blev kåret til årets Superligaspiller.

Titler og personlig hæder har der imidlertid ikke været meget af i England, og ifølge Morten Bruun, der er Premier League-ekspert på 6’eren, er den hurtige retur til Danmark da også en naturlig konsekvens af Cornelius' manglende succes i Wales.

- Når man tænker over det, så passer tingene rigtig godt. Det mest overraskende er, hvis FCK kan få ham for under halvdelen af det beløb, de selv solgte ham for i sommer, siger Bruun.

- Jeg troede ikke, at en Premier League-klub ville sluge den kamel. For FC København er der tale om en sensationel god handel. De har jo nærmest udlejet ham i et halvt år for 50 millioner kroner.

Så glad VAR Solskjær for Cornelius

Mens købmandskabet intet fejler fra dansk side, mener Morten Bruun omvendt, at varen, som inden længe ventes at lande i København, er af en anden standard end den, der forlod hovedstaden sidste år.

- Han kan ikke undgå at være drænet for selvtillid. Det har været sindssygt hårdt for ham. Den høje købspris, som han ikke kan gøre for, samt Cardiffs kamp i bundstriden har sat sine præg. Det er en lettere rystet Andreas Cornelius, som vender hjem til FCK, siger Morten Bruun.

- Når han kommer på Brøndby Stadion, er der sikkert også nogen, som vil minde ham om, hvor dårlig han var i England.

Og ringe – det var han. Den konklusion falder hurtigt, når Premier League-eksperten sætter ord på Cornelius’ tid i verdens mest populære fodboldliga.

Cornelius-køb kvæler Hamed-Allah-dialog

- Jeg troede, at han ville kunne præstere bedre. Nogen vil måske spørge, om han har fået chancer nok? Men ser man bort fra hans indskiftning mod Manchester United, hvor han kom på banen og lagde et tryk i de sidste ti minutter, har hans indhop været uden effekt.

Men for en knægt, der blot er 20 år gammel, er der rigeligt med tid til at rette op på karrieren. Ifølge Bruun har Cornelius' Cardiff-eventyr været god for privatøkonomien, men han har omvendt betalt på det personlige plan ved at få en ordentlig lærestreg. Alligevel han har fortsat en fornuftig fremtid foran sig, lyder dommen.

- De sidste par måneder må have været et så ubehageligt forløb for ham, og set i det lys er det godt for ham, at han kommer tilbage. Der ingen grund til at ikke at tro, at han igen kan komme tilbage og genfinde sit niveau.