FC København smadrede Spartak Moskva

FC København kan kalde sig vinder af Atlantic Cup 2014 efter en knusende 5-0-sejr over den russiske storklub Spartak Moskva.

(Arkivfoto: Lars Poulsen)
(Arkivfoto: Lars Poulsen)

Selv om alle resultater i testkampe skal tages med et gran salt, så kan man ikke komme udenom, at de danske mestre fra FC København torsdag aften tog en skalp af de store ved Atlantic Cup i Portugal. Ståle Solbakkens tropper vandt nemlig med knusende 5-0 over det russiske storhold Spartak Moskva, der for to dage siden slog FC Midtjylland 2-1.

En 5-0-sejr vil altid høre til i kategorien over storsejre, men sandheden er, at FCK meget let kunne have vundet endnu større. 4-0 var således allerede stillingen efter de første 45 minutter.

At det skulle blive en god dag for FC København og en træls en af slagsen for Spartak Moskva, blev allerede illustreret efter ti minutter, da russerne blev reduceret til ti mand. Evgeni Makeev trak i nødbremsen over for Igor Vetokele og blev udvist.

Fem minutter senere tog FC København så hul på målfesten, da Rurik Gislason gjorde det til 1-0, og herefter gik det slag i slag i resten af 1. halvleg. Igor Vetokele fordoblede til 2-0 minuttet efter, Pierre Bengtsson øgede til 3-0 efter 20 minutter, og kort efter den halve time blev det også 4-0 takket være et selvmål af Spartak Moskvas Artem Timofeev.

I 2. halvleg gik gassen en smule af ballonen fra FC Københavns side, men en enkelt scoring blev det til, og den faldt efter 82 minutter, da Christoffer Remmer tordnede bolden i mål til slutresultatet 5-0.

Sejren betyder, at FC København vinder Atlantic Cup 2014. Foruden Spartak Moskva havde turneringen deltagelse af FC Midtjylland og islandske Breidablik.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen