FCK's point-høst er historisk dårlig

FC Københavns 36 point i 24 spillerunder er klubbens dårligste pointhøst siden 1999/2000-sæsonen

Ståle Solbakken har grund til at råbe (Foto: Lars Poulsen)
Ståle Solbakken har grund til at råbe (Foto: Lars Poulsen)

Resultaterne har ikke flasket sig for FC København i denne forårssæson. Søndagens 1-2-nederlag til AaB var forårets anden, og indtil videre er det kun blevet til seks point i seks forårskampe i denne sæson. Dermed har FC København kun samlet 36 point i sæsonen hidtil, hvilket er klubbens laveste pointtal efter 24 spillerunder i årevis. Det viser en gennemgang af sæsonerne, som tipsbladet.dk har foretaget med tal fra danskfodbold.com.

Man skal således helt tilbage til 1999/2000-sæsonen for at finde et lavere pointtal til FC Købenavn efter 24 runder. Dengang havde FCK hentet 31 point efter 24 spillerunder og sluttede sæsonen på en sjetteplads. Dermed er FC Københavns nuværende pointhøst den dårligste i 14 år.

Se også: FCK-anfører: Det smuldrer i vores hænderSe også: TV: AaB sender FCK ud af guldkampen

SE HØJDEPUNKTERNE FRA AAB-FCK HERUNDER:
AaB-FCK: 2-1 - Se Curth slukke FCKs guld-drømme

De 36 point i 24 kampe svarer til et pointsnit på 1,50 point per kamp. Det er en væsentlig nedgang i forhold til de seneste mange sæsoner. Siden 2001 har FC København som minimum haft et pointsnit på 1,75 point per kamp. Fratrækker man præstationerne i de første fem spillerunder, hvor Ariël Jacobs var cheftræner, ville FCK have et pointsnit på 1,78 point per kamp.

FC Københavns ni sejre efter 24 runder i denne sæson, er også det laveste antal i 14 år – faktisk er det kun blevet til færre sejre efter 24 runder to gange, nemlig i 1996/97-sæsonen og 1994/95-sæsonen.

Den nuværende sæson står i stor kontrast til FC Københavns bedste periode. Da FC København vandt det mest suveræne mesterskab nogensinde i 2010/11-sæsonen, havde klubben allerede samlet 61 point efter 24 runder – altså 25 flere end i den nuværende sæson. Sammenligner man med sidste sæson, havde FC København 57 point efter 24 runder.

NB: Opdateret mandag 31. marts kl. 11.32. Ved artiklens publicering havde en fejl indsneget sig, idet vi havde skrevet, at FCK's pointhøst var den dårligste i 18 år. Det er nu rettet.

(Foto: René Schütze) Sport og Spil Tøffes dom: Superligaens bedste trænereHvis Brøndby kommer igennem med deres nye forslag til en tv-aftale, står klubben til at scorer mere end 30 millioner kroner yderligere (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Her er beviset: Så meget fik klubberne i tv-pengeMagne Hoseth kom til FC København i 2004 med et stort navn i norsk fodbold, men selv om han var ganske populær blandt fansene faldt han aldrig til i København og rejste et par år efter hjem igen. Andre Tippeliga-profiler har haft endnu sværere ved at begå sig i FC København. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Dommen over ni 'norske' FCK'ere før Allah: Gigantsucces og megaflop

SE KLIPPET: KNUST FC-SPILLER TÆT PÅ TÅRER
TV: Knust FCK-spiller tæt på tårer

0 kommentarer
Vis kommentarer