Grønkjær om FCKrise: Hent disse to spillere hjem, Ståle

Christian Poulsen vil være perfekt valg til det fremtidige FCK-hold, mener klubbens tidligere profil Jesper Grønkjær

Jesper Grønkjær og Ståle Solbakken (Arkivfoto: Jens Dresling)
Jesper Grønkjær og Ståle Solbakken (Arkivfoto: Jens Dresling)

Én sejr i seks forårskampe!

De drømte om at forsvare guldet, men nu skal FCK måske være glade, hvis de kan forsvare den nuværende bronzeplads. For både Brøndby og Esbjerg puster dem alvorligt i nakken efter en god forårsstart.

Det startede ellers så godt for Ståle Solbakken, da han vendte hjem. Men han må alligevel affinde sig med den dårligste pointhøst for mestrene i 14 år efter 24 spillerunder.

En tidlig forårsskade til Nicolai Jørgensen har været et hårdt slag for offensiven. Og hvad værre er, så må FCK også undvære storspillende Youssef Toutouh resten af sæsonen. Han fik en fodskade i søndags.

Hent Poulsen hjem
– Vi får først Ståle Solbakkens rigtige hold at se i den nye sæson. Der kommer til at ske en større udskiftning, hvor flere etablerede spillere vil komme til klubben, forudser Jesper Grønkjær, der er ekspertkommentator på Viasat.

Han nævner Christian Poulsen og Mathias Zanka som to oplagte profiler til at forstærke FCK i sommerpausen.

– Christian Poulsen skal ikke spille 60 kampe. Han er professionel og vil skabe et godt træningsmiljø. Jeg kan også se, at de henter Mathias Zanka hjem, ligesom de får erfaring med købet af Tom Høgli, påpeger han.

Se også: FCK's point-høst er historisk dårligSe også: Ny nedtur for FCK: Profil færdig for sæsonenSmilet er stivnet hos Ståle Solbakken. Én sejr i forårets seks kampe er skuffende for mestrene. (Foto: Ernst van Norde) Sport og Spil Se listen: Ti grunde til FCK's nedturChristian Poulsen er en af de spillere, som Ståle bør hente hjem (Foto: AP)
Christian Poulsen er en af de spillere, som Ståle bør hente hjem (Foto: AP)


Grønkjær mener, at den største bekymring lige nu er, at FCK faktisk ikke spiller særlig godt.

– Før i tiden var modstanderne bange for FCK. Det er de ikke længere. Nu er det holdet, alle vil slå. Derfor er der slet ingen grund til at tale om guld til FCK, påpeger Jesper Grønkjær.

– Hvis FCK vinder pokalfinalen og kvalificerer sig til Europa League-gruppespillet, har præstationen under Ståle været godkendt. Det var svært for ham at rette op på den elendige start, understreger han.

Se også: FCK er milevidt fra Champions LeagueSe også: FCK-flop retur til NorgeMathias Zanka Jørgensen var tæt på at vende hjem i januars transfervindue, og han bør blive hentet til sommer (Foto: Jens Dresling)
Mathias Zanka Jørgensen var tæt på at vende hjem i januars transfervindue, og han bør blive hentet til sommer (Foto: Jens Dresling)


Falliterklæring

DR Sportens fodboldekspert Jan Kalborg kalder det en falliterklæring, hvis FCK skal se tilbage på en sæson, hvor de ender med at være tilfredse med bronzemedaljerne.

– Der er plads til forbedringer mange steder på holdet. Kris Stadsgaard og Claudemir holder ikke niveau på den internationale scene. Andreas Cornelius døjer med at finde formen og har problemer med sin førsteberøring. Jeg forventer, at der kommer radikale udskiftninger på holdet i sommerpausen. Ståle skal for alvor sætte sit præg på truppen, vurderer Jan Kalborg.

Smilet er stivnet hos Ståle Solbakken. Én sejr i forårets seks kampe er skuffende for mestrene. (Foto: Ernst van Norde) Sport og Spil Se listen: Ti grunde til FCK's nedtur

1 af 3 Christian Poulsen er en af de spillere, som Ståle bør hente hjem (Foto: AP)
2 af 3 Mathias Zanka Jørgensen var tæt på at vende hjem i januars transfervindue, og han bør blive hentet til sommer (Foto: Jens Dresling)
3 af 3 Jesper Grønkjær og Ståle Solbakken (Arkivfoto: Jens Dresling)
0 kommentarer
Vis kommentarer