Bænket FCK-profil: En svær pille at sluge

- Det er selvfølgelig ikke den bedste følelse at sidde ude, siger FCK's Thomas Delaney, der har været på bænken i tre af de seneste fire Superliga-kampe. Han arbejder på at komme tilbage på holdet

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)

Det har været et svingende forår for Thomas Delaney i FC København. Den 22-årige midtbaneprofil indledte foråret som fast mand i startopstillingen, hvor han i flere kampe bar anførerbindet, idet den normale anfører Lars Jacobsen sad udenfor, men nu er Delaney selv havnet på bænken.

I tre af de seneste fire Superliga-kampe er midtbanemanden således startet ude, mens konkurrenterne Thomas Kristensen og Claudemir har varetaget den centrale midtbane. Den ene startplads, han har fået, var endda på venstrekanten, så viceanføreren er lige nu et stykke fra den rolle, han havde i efterårssæsonen som fast omdrejningspunkt og leder på den centrale midtbane.

Se også: FCK vil hente deres fortabte søn hjem

Thomas Delaney ærgrer sig over de seneste ugers forløb.

- Det er selvfølgelig ikke den bedste følelse at sidde ude, men sådan er det. Jeg havde en lidt dårligere periode tidligere på foråret, hvor jeg måske ikke røg ud, og så sker der det, at andre får chancen og spiller godt. Men jeg kæmper videre og spiller i de kampe, jeg kan få, siger Thomas Delaney til tipsbladet.dk.

Se også: Sådan afgøres guldkampen: Hvem bliver mester?

Han er afklaret med, at han har lidt et formdyk i forårssæsonen, hvilket kan have kostet ham pladsen på holdet.

- I begyndelsen af forårssæsonen var jeg ikke helt på niveau med slutningen af efteråret, hvor jeg spillede godt. Det er nok deri, det ligger, men jeg synes, jeg er kommet efter de kampe, der var lidt dårlige. Jeg har leveret nogle ok præstationer i de kampe, jeg har fået i pokalturneringen, og det gik også fint i kampen mod FC Vestsjælland. Jeg føler, at jeg er, hvor jeg skal være, siger han med henvisning til skærtorsdagskampen i Slagelse, hvor han spillede venstrekant i FCK's 1-0-sejr.

Se også: FCK-emne kan blive Okore-konkurrent

Thomas Delaney har mistet sin plads i en periode, hvor han også var anfører for klubben, og midtbanemanden erkender, at det har været skuffende for ham.

- Der kommer nogle forhindringer på vejen. Det er nogle gange en svær pille at sluge, når man skal starte ude, men jeg ved ikke, om jeg skal lægge mere i det og tænke på, at jeg også i den periode var anfører. Det er aldrig sjovt at sidde på bænken, når man er vant til at spille, siger Thomas Delaney, der arbejder hårdt for at komme tilbage i startopstillingen.

Se også: FCK's reserver til tops igen

- Nu har jeg lige spillet en reserveholdskamp, og så gælder det om at vise sig frem der. Alle trænerne så kampen, og det er rart, at der også bliver kigget den vej. Ellers har vi nogle ting, som jeg snakker med Ståle og Brian om; og det er især det, jeg fokuserer på. Det vægter meget for dem, og nu har jeg ekstra tid til at træne i det, og det må jeg tage med som noget positivt.

- Jeg bilder mig ind, at det er en periode, og så må jeg komme så stærkt igennem den som muligt. Jeg forventer, at jeg på et tidspunkt kommer tilbage og spiller, men lige nu er valget anderledes. Jeg maler ikke fanden på væggen og føler, at jeg har mistet alt, men der er ingen tvivl om, at det er signal om, at man skal holde sig skarp. I en periode har jeg ikke været skarp, og det her er måske konsekvensen, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer