Boykot på vej: 'FCK er en foragtet løgnerklub'

FCK kommer til at spille for et godt og vel tomt stadion, når de til sommer møder Malmø FF i Sverige

(Foto: Jan Sommer)
(Foto: Jan Sommer)

2. juli skal FC København et smut over sundet, hvor de skal spille en venskabskamp mod Malmø FF.

Men det venskabelige bliver så som så - i hvert fald på tribunerne. Det har både den svenske klubs officielle fanklub og deres såkaldte uofficielle fans i gruppen Supras Malmø besluttet. De vil boykotte kampen.

- Vi bakker hermed op om boykotten af kampen mod den af os foragtede løgnerklub FC København, og vi anerkender MMF Support for initiativet og for at vise rygrad.

Se også: Bænket FCK-profil: En svær pille at sluge

- Det indebærer, at vi ikke kommer til at repræsentere klubben med flag, souvenirs, creperuller eller capo (ham der styrer slagsangene, red.), skriver Supras Malmø på deres hjemmeside.

Grunden til at de to fangrupperinger langer så hårdt ud efter deres klub og FC København er skandalen i Parken 28. april i 2005, hvor Malmøs tilhængere blev angrebet af politiet med knipler under en kamp i Royal League.

Se også: FCK vil hente deres fortabte søn hjem

Det endte med et juridisk slagsmål med og mod det danske politi, efter flere blev ramt i hovedet af knipler, ligesom flere vidner havde set kvinder og børn bliver ramt af den danske ordensmagt.

- Efter skandalen i Parken i 2005 (...) er vi flere gange blev sværtet til af FC København. Dette til trods for at det danske retssystem frikendte os efter en lang sag, som kostede flere hundredtusinde kroner.

- Vi finder der forkert at arrangere en venskabskamp mod FC København. Bestyrelsen kommer ikke til at være til stede til kampen, og vi opfordrer således også vores medlemmer til at blive væk, skriver den officielle fanklub på deres hjemmeside.

Se også: Sådan afgøres guldkampen: Hvem bliver mester?

Supras Malmø slutter deres pressemeddelelse af med en alt andet en flatterende beskrivelse af FC København.

- FCK er en klub uden traditioner, uden historie og uden ære. Det er en klub, der står for alt det, vi foragter i sin kommercialiseringsiver og i fansamarbejdet med Helsingborgs IF.

- Vi i Supras kommer aldrig til at støtte nogen venskabelige interaktioner med FCK. FCK er en fjende for den fodboldkultur, vi elsker og er en fjende til Malmø FF

1 af 2 
2 af 2 (Foto: Jan Sommer)
0 kommentarer
Vis kommentarer