Stædig FCK-boss: Vi kan komme i Champions League

FC Københavns ledelse satser stadig på, at holdet kan komme i Champions League-gruppespillet i næste sæson

John Dueholm (Foto: Polfoto)
John Dueholm (Foto: Polfoto)

Da FC København søndag aften tabte 0-1 på udebane til FC Nordsjælland forsvandt håbet også om at genvinde DM-guldet. Og mandag blev sportsdirektør Carsten V. Jensen fyret på grund af de dårlige resultater.

Teoretisk kan FCK godt indhente AaB på Superligaens førsteplads, men det kræver et kollaps og tre AaB-nederlag i de sidste fire superligakampe, samtidig med at FCK gør rent bord og vinder fire kampe i træk.

FCK ligger på tredjepladsen og har seks point op til FC Midtjylland på andenpladsen, og netop de to hold skal mødes i en indbyrdes kamp i Herning i næstsidste spillerunde.

Se også: 'Ståle går amok med hamrende stort budget'Se også: Fansene jubler over CV-fyring

Det betyder, at det er lidt mere realistisk, at FCK kan hente midtjyderne og via en andenplads nå frem til kvalifikationen til Champions League.

Bestyrelsesformand i Parken, selskabet bag fodboldklubben FCK, John Dueholm, vil ikke nedjustere forventningerne, selv om CL-deltagelsen er yderst tvivlsom.

- Så længe muligheden er til stede, er den ikke forsvundet. Vi kan ikke gøre andet end at holde fast i vores sportslige målsætning, indtil den ikke længere mulig, og det er den stadig.

- Førstepladsen bliver ekstrem svær at nå, men andenpladsen er stadig mulig, siger Dueholm til Børsen.

Se også: FCK-boss: Derfor fyrede jeg CVSe også: FCK fyrer CV - Ståle overtager

Se højdepunkter fra FCKs nederlag til FCN herunder
FCN-FCK 1-0: Se højdepunkterne her

Hårfin økonomisk balance
I forventningerne til 2014-regnskabet, er der indregnet en indtægt på 160 millioner for deltagelse i gruppespillet i den europæiske turnering.

Børsretsekspert Jesper Lau Hansen fra Københavns Universitet mener, at det er en hårfin balance at blive ved med at kalkulere med de mange millioner i forhold til at overholde børsreglerne.

- Reglerne siger, at hvis man har oplysninger, som kan påvirke selskabets økonomiske situation og præstation, så er det intern viden, og det skal oplyses til markedet hurtigst muligt.

- Det er oplysninger, som enten kan påvirke det fremtidige udfald af regnskaberne eller hvis man har meldt noget ud, og det ikke længere er korrekt, siger Jesper Lau Hansen til avisen.

Fodboldforretningens regnskab vil komme ud med et minus, hvis CL-målsætningen ikke opfyldes.

- Den kommer i så fald ikke ud med et plus, da forretningen er baseret på at vi kommer op i et højere indtjeningsniveau, der ligger i Champions League. Det vil i givet fald være et minus, der er håndterbart, fastslår Dueholm.

Se også: Ekspert om FCK-fyring: Dramatisk men naturligtSe også: FCK-boss: Derfor fyrede jeg CV

1 af 2 FCK spillede Champions League i efteråret, det vil de gerne igen næste efterår (Foto: Jan Sommer)
2 af 2 John Dueholm (Foto: Polfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer