Nu taler CV efter FCK-fyring: Jeg er forbandet

Den fyrede sportsdirektør i FC København kommer til at savne den klub, han har repræsenteret siden 1993

Carsten V. Jensen har været tavs om mandagens fyring som sportsdirektør i FC København.

Tirsdag eftermiddag siger han sine første ord efter fyringen til Ritzau.

- Klubber med fremgang bliver efter min mening bygget op omkring kultur og kontinuitet, og derfor er jeg skuffet og forbandet over, at jeg ikke længere skal være en del af FC København, siger Carsten V. Jensen.

- Du havde ikke set fyringen komme?

- Når man lægger sit liv og alle sine kræfter i klubben, så går man ikke og tænker på, at det er sådan, det ender, selvom jeg godt ved, at i den 'almindelige fodboldverden', så er det sådan, at når man sætter sig på en post, som den jeg havde, så er der en risiko ved det.

- Det sker jo rundt omkring, men det er ikke noget, som FCK har gjort sig så meget i gennem årene.

- Så du er skuffet?

- Det synes jeg godt, man kan sige. Forbandet og skuffet. Men jeg kan selvfølgelig godt se, at vi i år ikke har præsteret. Vi har ikke været i stand til at følge op på sidste års mesterskab og Champions League-deltagelse. Det anerkender jeg.

Se også: Kostede han CV jobbet?

- Føler du, at du har begået fejl, som har kostet dig jobbet?

- Jeg kan sagtens se, at ikke alt er lykkedes, og ikke alle spillere har slået til. Jeg anerkender, at vi ikke har kunnet følge op på sidste års succes med en nærmest identisk trup, og det er skuffende.

- Og året før var det en ny start med et halvt nyt hold og en trænerstab, der forlod os, hvor vi nærmest skulle starte forfra.

- Vi blev kun nummer to, fordi FC Nordsjælland nåede årtiers peak. Så et eller andet sted har vi været tæt på at levere varen næsten hele tiden, men fejl begår vi alle.

- Kan du se logikken i din fyring? At du ikke kan være en del af klubbens fremtid?

- Det kan jeg af gode grunde ikke. Helt overordnet ser jeg sådan på det, at FCK over de seneste 20 år er blevet den altdominerende klub i Skandinavien.

Carsten V. Jensen har ikke været lige heldig med alle sine køb til Løvernes Superliga-trup. (Foto: Mogens Flindt) Plus Fejlskuddene der kostede CV jobbet

- Vi har skabt store sportslige resultater og endda gjort det med økonomisk fremgang. Det er der ikke mange, som er i stand til. Så overordnet er der ikke noget at skamme sig over.

- Hvad skal der ske med dig nu?

- Jeg skal holde lidt fri, og så bliver der vel mulighed for at se en fodboldkamp i ny og næ.

- Vender du tilbage til fodboldmiljøet?

- Det har jeg ikke haft så meget tid til at tænke over endnu. Nu har jeg brugt 20 år af mit liv i FCK, og så må jeg se, hvilke muligheder, der byder sig. Jeg vil tage mig god tid til at beslutte mig.

- Hvor hårdt var det at få at vide, at det var slut?

- Det er man ikke rigtig forberedt på. Min umiddelbare reaktion er, at det ikke er nemt at forlade noget, som har fyldt så meget i så mange år. Men lad mig også sige, og det er vigtigt for mig: Jeg har haft 20 fantastiske år i FCK.

- Det har været et stort privilegium for mig at arbejde i FCK med en masse dygtige og dedikerede mennesker. Sammen har vi flyttet klubben til at være Skandinaviens største, og der sætter jeg bundlinjen.

0 kommentarer
Vis kommentarer