Brøndby-fans: Vi blev overfaldet af tæskehold i Parken

Brøndby-tilskuere fik prygl, da de jublede over Jose Nunez' mål til 1-0 - FCK undersøger de episoder, man har fået kendskab til under New Firm

En ordentlig flok Brøndby-fans spadserede fra Svanemøllen til Parken på Østerbro søndag eftermiddag. (Foto: Jonas Olufson)
En ordentlig flok Brøndby-fans spadserede fra Svanemøllen til Parken på Østerbro søndag eftermiddag. (Foto: Jonas Olufson)

Det var ikke kun uden for Parken, der var gang i knytnæverne efter New Firm søndag.

Talrige Brøndby-fans fortæller i dag til Ekstra Bladet om en endog særdeles spændt atmosfære inde på stadion, hvor de hævder, at et tæskehold bestående af adskillige maskerede FCK-hooligans var nede at slå på tæven og straffe de formastelige, da Brøndby-tilhængerne jublede i forbindelse med scoringen til 1-0.

- Jeg var en af de Brøndby-fans, der sad henne ved C1 - i neutralt tøj og uden at sidde og synge. Vi blev to gange angrebet af ca. 50 maskerede FCK-hooligans. Vagterne sendte de maskerede hooligans tilbage på deres pladser. I min verden skal man smide ud folk ud, hvis de angriber andre, fortæller Ulrik, der ikke ønsker sit efternavn nævnt af frygt for repressalier.

Se også: Tilskuer: Superliga-topscorer kylede mønter efter Brøndby-fans

En anden fan, Morten, fortæller følgende fra kampen:

- Der var 30-40 sortklædte fans på Øvre C. De var maskeret med skimasker og holdt øje med, om nogen jublede ved en Brøndby-scoring. Da Brøndby scorede, løb de så ned og tævede løs på dem, der jublede. Kontrollørerne smed dem ikke ud. De råbte bare: 'Kom væk herfra’ til os og prøvede at få os væk fra stedet.

Intet slår kampene i Parken mellem Brøndby og FCK, og fansene havde overgået sig selv i går med super seje tifoer. Foto: Lars Poulsen Meninger Næste år slås de om guld

- Jeg var i Parken med min bror og hans søn på ni år, der begge holder med FCK. Det var en meget ubehagelig oplevelse, da man nærmest blev overvåget af FC Casuals. Vi så flere helt almindelige fans få tæsk. Det gik helt amok, da Brøndby kom foran. 40-50 FC'ere med masker, tandbeskyttere og hætter gik amok og væltede ned over tribunen for at slås med de tilskuere, der i ren begejstring var kommet til at juble over BIF's scoring, fortæller en tredje person, der heddder Lars.

- Vagterne fik presset gruppen ned ad trapperne, men efter fem minutter gik hele gruppen ind på tribunen igen med godkendelse fra vagterne. Stadig maskerede og aggressive. Hvordan kan det lade sig gøre?, spørger han.

Mathias:

- Vi var en gruppe, der sad på Øvre C. Vi gjorde intet for at provokere, heppe eller på anden måde synliggøre, at vi holdt med Brøndby. Det var jo lidt svært at skjule begejstringen ved 1-0, men det lykkedes da så godt, at hæren af maskerede FCK'ere ikke tog fat i os - selv om de insisterende trampede hen over alle mennesker på sæderne. Kontrolløren, der stillede sig i vejen, skal have ros herfra. Han var kold.

Se også: Alle løsladt efter masseslagsmål ved Parken

Det var ikke kun på Øvre C, der var problemer. 'Andreas' sad på A4, hvor det var tydeligt, at en gruppe på 15-20 tilskuere konstant spejdede efter Brøndby-tilhængere, 'de kunne engagerer sig med'.

- Jeg er selv en far med to små børn og ønsker i den grad at viderebringe de følelser og oplevelser, jeg har og har haft med dansk fodbold (og med Brøndby.) Men jeg holder dem væk nu og i lang tid frem over, for det er simpelthen for farligt at tage dem med, skriver Andreas til Ekstra Bladet.

Samstemmende fortæller alle om en ond atmosfære og adskillige overfald under kampen. Flere af de pågældende har sendt beskrivelser af deres oplevelser til såvel Brøndby som FCK.

- Vi undersøger selv alle episoder, der har fundet sted i forbindelse med kampen, og før vi er færdige med det, ønsker vi ikke at udtale os, siger FCK's pressechef Christian Wolny.

0 kommentarer
Vis kommentarer