Degraderet til bænken: Ikke færdig med mål

- Det er vist kun Ronaldo og Messi, der aldrig holder målpauser, siger César Santin

Det er længe siden, Santin har jublet over egen scoring (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Det er længe siden, Santin har jublet over egen scoring (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Han startede sæsonen som lyn og torden med fem Superligamål i sæsonens første fem kampe og to særdeles afgørende mål på den europæiske scene.

Siden er César Santin gået i stå. Fuldstændig i stå.

Den lille brasilianer har ikke scoret i FCK's seneste seks ligakampe, ligesom han har været på banen i nu tre europæiske kampe uden at få nettet til at blafre.

Se også:

Se også: FCK uden Santin og Bolaños

Så gevaldig er sydamerikanerens formdyk, at han er degraderet til reserve, milevidt efter teenagesensationen Andreas Cornelius, hvilket blev synliggjort, da Santin blot fik en håndfuld minutter på banen mod slutningen af opgøret mod Steaua Bukarest sent torsdag aften.

Statistikken og de dystre udsigter til massiv spilletid de kommende måneder ville kunne tage modet fra de fleste angribere, men sådan hænger kejser Césars verden slet ikke sammen, fastslår han dagen efter 1-0-nederlaget i Bukarest.

– Jeg har været i FCK i mere end fire år nu og har tidligere haft kriser, hvor bolden ikke er gået ind i flere kampe.

Se mere:

Se også: Scorekarlen Santin i overdådigt humør

– Det er frustrerende, mens det står på, men jeg går ikke i panik, fordi jeg inderst inde ved, at heldet nok skal vende, og jeg nok skal komme i gang med at score mål igen.

– På verdensplan er der vist kun to angribere, Ronaldo og Messi, der aldrig holder målpauser. Alle andre får perioder, hvor bolden bare ikke vil ind, uanset hvad man gør, siger Santin, der peger på holdets 'internationale organisation' som en af kilderne til hans egen manglende spilletid.

– I de europæiske kampe spiller vi kun med én decideret angriber og så Nicolai Jørgensen, der egentlig er midtbanespiller. Jeg kan ikke klage over, at det er Andreas Cornelius, der bliver foretrukket som angriber for tiden, men jeg må bare kæmpe videre.

Se mere:

Se også: Scorekarlen Santin i overdådigt humør

Der er stadig en fremtid for dig i FCK?

– Selvfølgelig. Klubben har lige forlænget min kontrakt, fordi den tror på mig. Og det gør jeg også selv. Jeg er ikke færdig med at score i FCK, smiler Santin.

Se mere:

Se også: FCK holder på Cesar Santin

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen