FCK i Bukarest: 'Klubejeren er et røvhul'

Fansene af Steaua Bukarest elsker deres hold - men mange af dem bliver væk fra kampen mod FC København, fordi de hader klubbens ejer

Steauas klubejer har ikke den store stjerne ude i byen. Men det har holdet, som vandt mesterholdenes Europa Cup med finalesejr over Barcelona i 1986. Også i 1989 var holdet i finalen, hvor det tabte til Milan. (Polfoto: Aleksandar Djorovic)
Steauas klubejer har ikke den store stjerne ude i byen. Men det har holdet, som vandt mesterholdenes Europa Cup med finalesejr over Barcelona i 1986. Også i 1989 var holdet i finalen, hvor det tabte til Milan. (Polfoto: Aleksandar Djorovic)

BUKAREST (ekstrabladet.dk): Taxichaufføren begynder straks at tale om Steaua Bukarest, da Ekstra Bladets medarbejdere kommer ind i bilen for at køre til frokost på dagen, hvor FC København møder Steaua Bukarest i Europa League.

Chaufføren, Stefan Cobzaru, har et Steaua-klistermærke på sit instrumentbræt, men han kommer ikke længere til klubbens kampe.

- Engang kom jeg til alle kampene, men det gør jeg ikke mere. Klubbens ejer har ødelagt meget. George Becali hedder han. Når det ikke kører, bestemmer han selv, hvilke spillere, der skal på holdet, eller også fyrer han træneren. Han er et røvhul. Sådan er vi mange fans, der har det, siger Stefan.

- Lige nu går det godt, men det har det jo ellers ikke gjort længe. Bare vent og se, når de har tabt et par kampe, så går ejeren helt amok igen.

Se også:

Se også: Imponeret FCK-anfører i kaotiske Bukarest

- Der bliver helt udsolgt til kampen mod København, har jeg hørt. 55.000. Men det er ikke de rigtige fans, der kommer, os fra Bukarest. Det er alle mulige folk, der kommer fra resten af Rumænien for at se en stor kamp, fortæller den 24-årige chauffør, der udtaler en holdning til mangt og meget - Steauas startopstilling, værdien af klubbens spillere, hvem der er den hurtigste mand i Rumænien - mens han sidder og vifter med avisen, hvor de skriver side op og side ned om kampen mod FC København.

- Livet er ikke nemt her. Det er ikke så godt, og det bliver værre. Det er finanskrisen. Men rumænere kan godt lide at holde en fest. Vi er et festfolk. Men det koster penge, griner chaufføren og åbenbarer en række sorte tænder, der er ved at smuldre væk i munden på ham.

Uden for vinduet kommer vi forbi gigantbyggeriet Palatul Parlamentului, verdens efter sigende næststørste bygning under tag. Bygget under den styrtede diktator Nicolae Ceausescu, der blev henrettet i 1989, og i dag sæde for Parlamentet.

- De gamle siger, at det hele var bedre i gamle dage, da Ceausescu styrede det hele. Jeg ved det ikke. Jeg er for ung, siger Stefan Cobzaru, inden han kaster sig ud i en forbavsende sammenligning.

Se også:

Se også: FCK-træner forventer gammeldags aggression

- Rumænien er næstefter USA det land, hvor flest ting er muligt. Skøre ting.

- En mand blev en nat kørt ned i et fodgængerfelt af en anden mand, en rig mand i bil. Fyren blev dræbt. Den næste dag havde nogen fjernet striberne i fodgængerfeltet og flyttet dem et andet sted hen, sådan så det pludselig var den dræbtes egen skyld, at han var blevet kørt ned. De fjernede simpelthen fodgængerovergangen. Kun i Rumænien, sukker Stefan.

- Pas nu på jeres ting. Folk stjæler herinde i byen, siger chaufføren, da Ekstra Bladets medarbejdere er på vej ud af taxien.

Men det er jo ulovligt at stjæle ...

- Det er kun i bøgerne, at det er ulovligt at stjæle. Tyveknægtene betaler jo politiet for at få lov til at stjæle.

Men det er vel stadig ulovligt?

- Ja, men kun i bøgerne. Ikke i virkeligheden, siger chaufføren gravalvorligt.

- Og husk nu: I skal ikke være kede af det, når København får klø af Steaua i aften! Vi er bare bedre, griner Stefan Cobzaru og viser hele sit mørnede og misfarvede tandsæt.

Se også:

Se også: FCK-anførers løfte: Vi ved alt om Steaua

1 af 4 George Becali (t.h.) er en kontroversiel rumænsk politiker og ejer af Steaua Bukarest. Ham er fansene ikke udelt begejstrede for. (Foto: AP)
2 af 4 Ceausescus palads, en af verdens største bygninger, står i skærende kontrast til resten af det slidte, fattige Bukarest. (Foto: Hehkuva Travel)
3 af 4 Hverdag i Bukarest. (Foto: AP)
4 af 4 Steauas klubejer har ikke den store stjerne ude i byen. Men det har holdet, som vandt mesterholdenes Europa Cup med finalesejr over Barcelona i 1986. Også i 1989 var holdet i finalen, hvor det tabte til Milan. (Polfoto: Aleksandar Djorovic)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen