FCK i billetskandale i Champions League

Hvis du ikke har et dansk navn, kan du glemme alt om at købe billetter til Champions League i Parken er holdning i indvandrerkredse

(Polfoto)
(Polfoto)

Real Madrid. Juventus. Galatasaray.

Klubnavne der fik fans af FC København til at rende rundt i en ekstatisk blanding af frygt og glæde. Frygt for at blive savet midt over i verdens bedste klubturnering, men samtidig glade over, at man nu skulle se sine yndlinge møde nogle af verdens største hold og dermed nogle af verdens største stjerner som Cristiano Ronaldo, Andrea Pirlo og Wesley Sneijder.

Glæden skulle hos mange fans dog hurtigt vise sig at blive erstattet af vrede. Af bitterhed. Af harme mod det FC København, som de mange fans gerne ville støtte i kampen mod de tre fodboldmæssige overmagter.

- Desværre vil dit billetkøb blive annulleret af sikkerhedsmæssige årsager, lød det i en mail til et bredt udsnit af FCK-fans, der ellers lige havde siddet og jublet over, at de havde fået købt billetpakken til alle tre hjemmekampe.

Så vilde er FC Københavns modstandere

Begrundelsen? Køber hedder ikke Hansen, Jensen eller Petersen. Køber hedder Poomongkolchai, Jahouh og Berikov, og med et ikke-dansk-klingende navn, kan man tilsyneladende ikke se Champions League-fodbold i Parken.

- Sikkerheden er altid det vigtigste for os i forbindelse med arrangementer i PARKEN. Og derfor gør vi alt for at sikre, at evt. fans af de hold, der gæster F.C. København, kun har adgang til udebaneafsnittet under kampene. Og billetter til det afsnit skal købes via de klubber, som vi har på besøg. Derfor vil vi annullere de billetkøb via billetlugen.dk som umiddelbart kan indikere, at der er købt pladser til et andet sted på stadion af udeholdets fans, lyder det i den fremsendte annullering fra FC Københavns klubsekretær Daniel Rommedahl.

- Hvis en dialog med kunden viser andet, så vil købet naturligvis godkendes. Vi beklager den gene dette evt. vil kunne medføre for enkelte af vores tilhængere, men det er en nødvendig foranstaltning i forhold til sikkerheden under kampene, UEFA's regler og PARKENS sædvanlige procedurer.

Fy for den, FCK: Danskerne i dødens pulje

'Enkelte af vores tilhængere' er dog en noget mild beskrivelse, for på Ekstra Bladets redaktion har der været en mindre storm fra læsere, er mere end skuffede over, at de har fået annulleret deres køb alene på baggrund af deres navn.

- Der er det mest nedværdigende, jeg har oplevet, siger Masoud Barid til Ekstra Bladet.

- Deres salgschef vil ikke kommentere på sagen. Han henviser bare til billetlugen.

FCK starter hjemme mod Juventus

Masoud Barid, der blot er en af mange, der har kontaktet Ekstra Bladet, er af afghansk herkomst, men mener ikke, at der bør spille ind på hans forhold til FC København.

- Jeg er stor FCK-fan og har intet forhold til nogen af de tre klubber, som FCK skal møde. Jeg vil bare gerne ind og støtte mit eget hold.

Og Masoud er som sagt ikke alene i sin frustration.

- Jeg var så glad torsdag aften, da jeg modtog en bekræftelse på min bestilling på fem pakkebilletter til tre CL-kampe i Parken er gået igennem, samme aften bliver 7500 kr hævet på min konto, lydet det fra Mürteza Berikov, der dog ikke fik lov til at glæde sig særlig længe over sit held med at få billetter, for også hans billetkøb blev efterfølgende annulleret pr. mail.

FCK's sportsdirektør: Avancement er ikke realistisk

- Jeg tænkte, det var en fup mail, men fik desværre bekræftet på FCK´s hjemmeside, at det var sandt. Jeg kan ud fra deres begrundelse forstå, at jeg har købt billetter til den forkerte afsnit (FCK fan-afsnit), men skulle i stedet have købt udebane afsnittet.

Noget frustrerende for Müteza Berikov, der har fulgt FC København i tykt og tyndt i mange år - og efter eget udsagn endda har sæsonkort til FCK's kampe i Parken.

Heller ikke den dansk-makedonske fodboldspiller Bajram Fetai, der efter ophold i FC Nordsjælland og Lyngby nu spiller i tyrkiske Denizlispor, har den store forståelse for FC Københavns prioritering, så han har via Twitter henvendt sig til UEFA.<br /><br /><p>Også den tidligere Lyngbyspiller Yussuf Poulsen fra Red Bull Leipzig raser over FCK på Twitter.</p><br /><br /><blockquote class="twitter-tweet"><p>Folk helt amok over FCK, forståeligt! Eneste jeg kan tænke på er om jeg ville blive afvist? <a href="https://twitter.com/search?q=%23Yussuf&amp;src=hash">#Yussuf</a> Poulsen <a href="http://t.co/iIWVdPTWNz">http://t.co/iIWVdPTWNz</a></p>— Yussuf Yurary P. (@YussufYurary) <a href="https://twitter.com/YussufYurary/statuses/373740584517001217">August 31, 2013</a></blockquote><script type="text/javascript" async="" src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8" /><br /><br /><p>Der venter nu et større tovtrækkeri mellem FC København og de skuffede fans for at få billetsituationen til at falde på plads</p>