FCK-emne minder om Wayne Rooney

Björn Sigurdarson, der sættes i forbindelse med FC København, har fart, fysik og kan sammenlignes med Wayne Rooney.

FCK-emnet Björn Sigurdarson (th.) bliver af den tidligere Wolverhampton-assistent Johan Lange sammenlignet med selveste Wayne Rooney (Foto: AP)
FCK-emnet Björn Sigurdarson (th.) bliver af den tidligere Wolverhampton-assistent Johan Lange sammenlignet med selveste Wayne Rooney (Foto: AP)

FC København kigger sig for tiden om efter forstærkninger til den trup, der skal forsøge at genvinde det danske mesterskab og slå hul til endnu et europæisk gruppespil, og i denne forsæson til det kommende transfervindue er Wolverhampton-angriberen Björn Sigurdarson af islandske fotbolti.net sat i forbindelse med københavnerne.

Sigurdarson er for tiden tredjevalg i angrebet hos Wolves efter Leigh Griffiths og Kevin Doyle, og med Ståle Solbakkens fortid i den engelske klub ligger koblingen lige for, da det netop var nordmanden, der var med til at hente Sigurdarson i Lilleström.

Se også: Mellberg: Vi får brug for heldet
Johan Lange var under Solbakken manden, der stod for den daglige træning, og herfra kunne han på nærmeste hold se 22-årige Björn Sigurdarson vise sine kvaliteter frem. Og dem er der mange af, fortæller den nuværende Lyngby-træner.

- Björn er et fysisk pragteksemplar. Han har en kæmpe fysisk kapacitet og kan lave mange max-aktioner i løbet af en kamp. Så er han også en meget bevægelig type, der kan udfordre i 1-mod-1-situationer. Ikke via små, snævre driblinger, men via sin fysiske kræft og styrke.

- Han kan på nogen måder sammenlignes med Wayne Rooney som type. På sin fysiske presence. Og så kan han sparke og har et godt hovedspil, siger Johan Lange til tipsbladet.dk.Se også: FCK-fans stukket ned i Torino
I denne sæson har Sigurdarson spillet 16 kampe for Wolves med to mål til følge, mens det i sidste sæson blev til fem mål i 37 kampe. Og netop den træge målscoring er blandt udviklingspotentialet hos islændingen.

- Björn mangler måske lidt at blive en mere kalkuleret afslutter. Han skal score flere mål, og afslutningsteknisk skal han lære noget. Men han kan bruges både som øverste angriber, som mellemrumsspiller eller på kanten, fortæller Johan Lange, der også ser masser af fremtid i spilleren, han nåede at træne i et halvt års tid.

- Han har et stort potentiale. Han er stadig en ung spiller, og han havde desværre en periode på et halvt år i Wolverhampton, hvor han grundet skader og sygdom ikke spillede meget. Det kan også være svært som ung spiller, når man netop er kommet til en ny klub og et nyt land, siger Johan Lange.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere