Don Ø undrer sig: CV- fyring kommer på sært tidspunkt

Tidligere bestyrelsesformand i FCK Flemming Østergaard er ikke overrasket over fyring af Carsten V. Jensen

Flemming Østergaard (Arkivfoto: Linda Johansen)
Flemming Østergaard (Arkivfoto: Linda Johansen)

Det havde været mere logisk, hvis FC Københavns sportsdirektør Carsten V. Jensen blev fyret for to år siden og ikke mandag eftermiddag.

Det mener den tidligere bestyrelsesformand i FCK Flemming Østergaard, som dog ikke er spor overrasket over fyringen.

- Da Ståle kom tilbage, havde jeg håbet, at det samarbejde, der før havde været mellem ham og CV, kunne genoprettes. Men ellers var det vel en ventet fyring. Det overrasker i hvert fald ikke mig, siger Østergaard til tv2.dk.

Se også: 'Ståle går amok med hamrende stort budget'Se også: Kostede han CV jobbet?

I træner Ståle Solbakkens første periode i FCK var der tale om et succesrigt makkerskab mellem Carsten V. Jensen og nordmanden. Men det sluttede mandag efter søndagens 0-1-nederlag på udebane til FC Nordsjælland.

Østergaard mener, at Carsten V. Jensen hellere skulle have haft sparket, da han fyrede Roland Nilsson og tog over som træner, men fejlede. Et forspring på fire point blev sat over styr, og FCN løb med mesterskabet i 2012.

- Det, man kan diskutere, er tidspunktet, hvor det er sket. I de fleste klubber ville det være sket efter episoden, hvor CV gik fra sportsdirektør til at være cheftræner.

- Dels stod han med ansvaret for ansættelsen af Roland Nilsson og gjorde det derefter mindre godt som cheftræner. Det havde vel været en naturlig konsekvens, at han var holdt op på det tidspunkt, mener Don Ø.

- Man fyrede en træner, som rent kemimæssigt ikke fungerede, men som havde et pointgennemsnit, som er det højeste af alle FCK-trænere nogensinde.

- Samtidig er man foran med fire point i ligaen. Det hele sættes over styr, man forærer FC Nordsjælland 150 millioner kroner - det er jo en kæmpefiasko. End of story, siger Østergaard.

Se også: FCK-boss: Derfor fyrede jeg CVSe også: FCK fyrer CV - Ståle overtager

Forklaringen på mandagens fyring får disse ord med på vejen af den tidligere FCK-boss:

- Man konstaterer, at man ikke bliver dansk mester. Der er en minimal chance for, at man bliver nummer to - man kan jo slå FC Midtjylland i den næstsidste runde, og FCM kan tabe en kamp. Muligheden er der, men den er teoretisk.

FCK er placeret på en tredjeplads i Superligaen med 46 point. FC Midtjylland har 52 point, mens førerholdet AaB er stukket af med 55 point. Der resterer fire spillerunder.

0 kommentarer
Vis kommentarer