FCK snyder Brøndby for afrikansk guldklump

Djurgårdens 19-årige forsvarstalent Daniel Amartey skifter til FC København

Amartey er klar til Superligaen. Men ikke i Brøndby (Foto: Zues)
Amartey er klar til Superligaen. Men ikke i Brøndby (Foto: Zues)

Brøndby har længe jagtet det 19-årige stortalent Daniel Amartey hos svenske Djurgården.

Den ghanesiske forsvarsspiller, som også kan spille defensiv midtbane, har været eftertragtet af flere klubber, og derfor kæmpede Brøndby længe en særdeles hård kamp for at sikre sig den mørke juvel, hvor de østrigske mestre fra Red Bull Salzburg også var yderst interesserede.

Se også: Brøndby i kamp om afrikansk guldklump

Men nu viser det sig, at Brøndby har tabt kampen om Amartey, og det til den værst tænkelige modstander:

FC København har nemlig vundet den 19-åriges underskrift. Det bekræfter FCK i en pressemeddelelse.

- I Daniel har vi sikret os den type alsidighed, som enhver træner og trup ønsker sig i en spiller. På trods af sin unge alder har han allerede været toneangivende som central midtbanespiller og som stopper i en svensk traditionsklub som Djurgården, hvor presset til dagligt også er stort. Daniel holder allerede nu et højt niveau, ikke mindst i kraft af sin fysik og fodboldforståelse, men potentialet hos ham som spiller er til endnu mere. Han vil, både på den korte og den lange bane, øge kvaliteten, konkurrencen og fleksibiliteten i vores trup, siger Manager Ståle Solbakken.

- Jeg er enormt glad lige nu, fordi jeg har min fremtid på plads i en klub som FCK, som jeg er meget stolt over at blive en del af. F.C. København har været min eneste prioritet, for jeg havde fra start gjort op med mig selv, at de eneste klubber i Skandinavien, jeg vil repræsentere, er Djurgården og F.C. København. Det er en kæmpe klub, jeg skal til, og det hold, FCK er ved at bygge op, tror jeg på, vil kunne skabe noget stort, som jeg glæder mig til at bidrage til, siger Daniel Amartey.

Daniel Amartey får trøje nummer 18 i FCK.

Se også: Brøndby får konkurrence fra storklub

Amartey var en af de bedste forsvarsspillere i Allsvenskan, men har spillet for en sulteløn i Djurgården på omkring 30.000 kroner om måneden. Nu kan han se frem til en klækkelig lønforhøjelse.

Amartey er den sjette nyerhvervelse, som FCK henter ind denne sommer. Franco Mussis, Steve de Ridder, Tom Høgli, Stephan Andersen, Per Nilsson er alle præsenteret i klubben.

Der ud over kommer Ludwig Augustinsson fra IFK Göteborg til vinter.

0 kommentarer
Vis kommentarer