Deadline for FCK's Ukraine-skæbne

UEFA kommer onsdag med den endelige beslutning om, hvor FCK skal spille mod Dnipro

FC København og Ståle Solbakken vil gerne undgå en strabadserne tur til uroplagede Ukraine. (Foto: Jens Dresling)
FC København og Ståle Solbakken vil gerne undgå en strabadserne tur til uroplagede Ukraine. (Foto: Jens Dresling)

FC København kan på grund af situationen i Ukraine ikke finde fly til næste uges udekamp i Champions League-kvalifikationen mod FC Dnipro. Derfor har de sendt en forespørgsel til UEFA om at flytte kampen.

En endelig afgørelse skal falde senest en uge før kampen, og det var ventet at være tirsdag. Nu er kampen på grund tv-rettigheder rykket til onsdag, og dermed kan UEFA også vente til onsdag med at bestemme kampstedet.

Ekstra Bladet var tirsdag aften i kontakt med UEFA, og de fortæller, at 'intet er ændret, så en endelig beslutning kan stadig komme onsdag'.

Flere flyselskaber er stoppet med at flyve til det østlige Ukraine efter nedskydningen af et fly i torsdags. Nedskydningen fandt sted kun 300 kilometer fra Dnipropetrovsk, hvor FCK efter planen skal spille.

Ekstra Bladet fandt mandag fly til Dnipro via Wien, men der er ingen garanti for, at afgangen ikke lukkes inden næste uge, ligesom der formentlig ikke er de 50 pladser, som FCK har brug for.

Beslutter UEFA, at kampen forsvarligt kan spilles på Dnipros hjemmebane, kan det ligne en flyvetur til Kiev, hvorefter en lang, lang bustur venter løverne.

FCK forklarer, hvorfor det er umuligt at komme til Ukraine og spille fodbold (Foto: Anita Graversen/Polfoto) Champions League - 22. jul. 2014 - kl. 07:26 FCK: Derfor er Ukraine-tur umulig  

Til norske Verdens Gang sagde FCK-træner Ståle Solbakken i aftes:

- Vi finder det vanskeligt at spille så tæt på tragiske hændelser. Vi finder det vanskeligt at finde nogen, som vil flyve os dertil, og nogen som vil forsikre os. 

Se også: Udenrigsministeriet fraråder ikke FCK-rejse  

0 kommentarer
Vis kommentarer