Derfor er UEFA tavs om angreb på FCK-fans

De voldsomme hændelser på tribunen under kampen mellem Dnipro og FCK er ikke omtalt med et eneste ord på UEFAs hjemmeside

Flere ukrainske fans gik til angreb på FCK-tilhængere under onsdagens Champions League-kamp i Kijev. (Foto: AP)
Flere ukrainske fans gik til angreb på FCK-tilhængere under onsdagens Champions League-kamp i Kijev. (Foto: AP)

Det var uden for banen, at det største drama udspillede sig i Kijev, da Dnipro og FC København onsdag aften udkæmpede første slag i bestræbelserne på at komme nærmere Champions Leagues gruppespil.

I pausen af kampen blev udeholdets fans således angrebet af en større garde af aggressive ukrainske tilhængere, som havde banet sig vej ind på gæsternes tribuneafsnit. De danske tilskuere blev jagtet, som var de vilde dyr, alt mens officielle sikkerhedsfolk i mindre succesfuldt omfang forsøgte at standse angrebet.

Se det voldsomme angreb her

Anden halvleg blev forsinket som følge af begivenhederne, der ikke overraskende var det helt store samtaleemne efter den chancefattige dyst, som endte uafgjort uden scoringer.  Dagen derpå er det dog sidstnævnte forhold, man kan læse om på UEFAs hjemmeside.

Organisationens beskrivelse af kampen drejer sig udelukkende om det, der foregik i sportsligt regi, hvorimod balladen ikke omtales med et eneste ord. Det er der dog intet unormalt i, forklarer Jim Stjerne Hansen, der er næstformand i UEFAs disciplinærudvalg.

- Det er helt almindelig procedure, og der blev jo spillet mange kampe i går. For at man i disciplinærudvalget kan forholde sig til sagens alvor, bliver man nødt til at have en rapport, som fortæller, hvad der er sket, siger Stjerne Hansen.

Dnipro-fans anklager FCK'ere: I var selv ude om det  

Et langstrakt forløb
Han forklarer, at UEFA naturligvis har fokus på de voldsomme optrin, men at der i forhold til behandlingen af sagen vil gå en vis rum tid, før der er afklaring over situationen.

- Det her vil sandsynligvis blive behandlet om 14 dage, eftersom disciplinærudvalget holder møde i midten af august, siger han og sætter ord på forløbet, der nu venter.

Det gik vildt for sig, da de ukrainske fans gik amok. (Foto: AP)
Det gik vildt for sig, da de ukrainske fans gik amok. (Foto: AP)
 

- Hændelserne vil blive indberettet af kampens observatør, som vil udlægge situationen, som han oplevede den. Dernæst vil der blive rejst en disciplinærsag mod Dnipro som arrangør af kampen. Den rolle har klubben jo haft, selv om opgøret blev spillet i Kijev.

- Ukrainerne skal så afgive en rapport, som tager udgangspunkt i deres opfattelse af, hvad der er sket, og slutteligt skal disciplinærudvalget så forholde sig til de faktuelle forhold og parternes udlæg af sagen, fortæller Jim Stjerne Hansen.

TV: FCK-boss om Kiev-skandalen: Absurd  

Vil blive straffet
Den danske næstformand i organisationen sidder af gode grunde ikke selv med sagen, og derfor er det fra hans side af bordet svært at spå om, hvor hårdt Dnipro vil blive straffet. Han er dog overbevist om, at ukrainerne vil blive ramt i et eller andet omfang.

Dnipro vil få en eller anden sanktion, der vil spænde fra bødestraf til andre væsentligere straffe. Meget vil afhænge af, hvorvidt klubben tidligere har været indblandet i hændelser af denne karakter, siger Stjerne Hansen.

I næste uge mødes FC København og Dnirpo i København, hvor Telia Parken danner rammen om returopgøret.

TV: FCK-fan: Bøller havde russiske flag