Ståle: Vi står i lort til halsen

- Det har været en uge i helvede, fastslår FCK-træneren, der kalder perioden op til Leverkusen-kampen i morgen for ’den næstværste i min tid i klubben’

Ståle Solbakken og FCK har fået en særdeles skidt optakt til CL-gyserne mod Bayer Leverkusen. (Foto: Lars Poulsen)
Ståle Solbakken og FCK har fået en særdeles skidt optakt til CL-gyserne mod Bayer Leverkusen. (Foto: Lars Poulsen)

 Alt var rosenrødt, da FC Københavns nye, sammenbragte flok på imponerende vis sendte de nyrige, ukrainske vicemestre fra FC Dnipro ud af Champions League-kvalifikationen. Det er 12 dage siden.

Da københavnerne et par dage senere trak Bayer Leverkusen – den mindst slemme mulighed af de fem hold i playoff-bowlen – kunne Ståle Solbakkens tropper næsten flyve. Det kan de ikke mere.

FCK er forud for morgendagens vitale kamp mod tyskerne landet brat. Holdets største individualist er meldt ude af de to kampe mod Leverkusen. Yderligere en håndfuld spillere er skadede. Og så kører det i øvrigt slet ikke i Superligaen, hvor det med fredagsnederlaget til FC Midtjylland blev til det andet hjemmebanenederlag på stribe i Parken. Det er 16 år siden, det senest skete for FCK.

- Det har været en uge i helvede: Der har været en truende spillerkonflikt, en masse skader og to hjemmebanenederlag.

- Så ja, vi står i lort til halsen og det er sket så kort tid efter sejren over Dnipro, hvor vi stod og tænkte ’hold da kæft, vi har allerede nået det ene af sæsonens to store mål – kvalifikation til et europæisk gruppespil – og vi kan slappe af’.

- To hjemmekampe senere står vi med et rundt nul, siger Ståle Solbakken, som skal fire år tilbage for at finde en uge, der har været værre i hans tid som FCK-træner.

- Det er den værste uge, jeg har haft, siden de to Rosenborg-kampe (i sommeren 2010, red.).

Hvad var der galt med den uge?

- Havde vi ikke vundet over Rosenborg, kunne FC København være lukket. De 120-150 mio. kroner gjorde måske, at der stadig var liv i klubben.

Se også: Så mange kvaler har FCK før CL-dyst

- Det havde jeg en fornemmelse om, da vi spillede de to kampe og jeg følte nok et større pres, end jeg gør nu, men det er den værste uge siden 2010.

Med al jeres modgang de seneste ti dage er vi så ude i, at det ikke længere er 50/50 eller 40/60 mod Leverkusen, men at der i virkeligheden skal mirakler til, hvis I skal slå dem ud?

- Ja, det er vi nok, men vi har tidligere været gode til at levere mirakler i Parken. Det trænger vi til. Vi er ramt, erkender Ståle Solbakken.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere