FCK får kritik: Diskriminerede fans med udenlandske navne

Ligebehandlingsnævnet har valgt at give FCK kritik, fordi klubben afviste at sælge billetter folk med udenlandske navne

Det var blandt andet kampen mellem Galatasaray og FCK, hvor FCK-lejren ville undgå at blande de to holds fans (Foto: Lars Poulsen)
Det var blandt andet kampen mellem Galatasaray og FCK, hvor FCK-lejren ville undgå at blande de to holds fans (Foto: Lars Poulsen)

Det koster FC Købehavn en god gammeldags skideballe, at de sidste år afviste folk med udenlandske navne, der ønskede at købe billet til Champions League sidste år.

Det har ligebehandlingsnævnet netop afgjort.

- Det var i strid med loven om etnisk ligebehandling, at nogle fodboldtilhængere med udenlandsk klingende navne fik besked om, at deres billetter til Champions League ville blive annullerede af sikkerhedsmæssige årsager, skriver nævnet i deres beretning.

Baggrunden for FCK's afvisning var, at de ikke ønskede at blande hjemmeholdets fans med udeholdets. Derfor blev adskillige personer med navne, der dufter udenlandsk, afvist.

- Nævnet fandt, at klagerne reelt blev afvist på grund af deres navne og dermed indirekte deres etniske oprindelse. Det var objektivt begrundet i et sagligt formål at sikre, at personer, der havde købt billetter til hjemmeholdets publikumsafsnit, ikke var tilhængere af udeholdet.

Se også: Galatasaray-fan i protestindsamling mod FCK

Se også: FCK om billetsagen: Det drejer sig KUN om sikkerhed

- To medlemmer fandt, at de anvendte midler til at sikre sikkerheden ikke var hensigtsmæssige, og at der derfor var tale om indirekte forskelsbehandling på grund af etnisk oprindelse. Klager fik derfor medhold, skriver ligebehandlingsnævnet.

Trods FCK-kritikken har nævnet ikke fundet frem til, at de involverede personer skal have erstatning.

- De indklagedes henvendelser til klager var begrundet i sikkerhedsmæssige hensyn, og klager fik ved henvendelserne mulighed for at beholde eller bytte billetterne. Nævnet finder på denne baggrund, at forholdet har en sådan karakter, at der ikke er anledning til at tilkende en godtgørelse, fastslår ligebehandlingsnævnet.

FCK endte med at få fire point i tre hjemmekampe i sidste års Champions League.

Se også: FCK-skandale går verden rundt

Se også: Fan-ekspert: FCK-skandale blæst ud af proportioner

0 kommentarer
Vis kommentarer