Ståle: Idioti at fyre mig!

- Det vil sende FCK tilbage til stenalderen, siger nordmanden, der både er cheftræner og sportsdirektør

Hvis Ståle Solbakken skulle blive fyret, så fyrer man også hele projektet i FC København. Og det ville være idioti, mener nordmanden. (Foto: Lars Poulsen)
Hvis Ståle Solbakken skulle blive fyret, så fyrer man også hele projektet i FC København. Og det ville være idioti, mener nordmanden. (Foto: Lars Poulsen)

Pr. dags dato cheftræner Ståle Solbakkens tropper noteret for blot otte point efter syv afviklede Superligarunder. Gabet op til førende FC Midtjylland er på svimlende ti point. Gu’ ved, hvornår sportsdirektør Ståle Solbakken mister tålmodigheden med cheftræner Ståle Solbakken?

- Sportsdirektør Solbakken, hvor lang snor har cheftræner Solbakken egentlig?

- Først og fremmest vil jeg spørge, hvad FCK egentlig har fået ud af at fyre trænere tidligere? Ingenting!

- Jeg anerkender diskussionen, men synes, den er på kanten til at være disrespektfuld i forhold til min historie, i forhold til, hvad jeg har bevist her før, og i forhold til den proces, vi er inde i.

- Hvori består det disrespektfulde?

- I at sætte spørgsmålstegn ved det. Jeg har ikke noget problem med det og jeg forstår det, for det er fodboldverdenen, men for mig er det på kanten til idioti.

HJK-træner: Vi skal udnytte FCK's dårlige form

- Det er idioti at sætte spørgsmålstegn ved din position?

- Ikke bare min, men hele projektet.

- Men man kan vel ikke fyre projektet?

-Jo, selvfølgelig. Fyrer man mig, fyrer man projektet. Jeg har fået en meget dygtig organisator i Johan Lange, min højre hånd. School of Excellence har tæt på helt perfekte trænerteam fra U/19 ned til U/13.

- Vi har udvidet sundhedssektoren med en Premier League-ressouce (David Cosgrave, tidligere fysioterapeut i bl.a. Liverpool og Tottenham, red.) Vores scouting er under konstant udvikling og holdet bliver meget, meget godt, bare drengene får tid sammen på træningsbanen.

Brøndby-back: Jeg elsker de store kampe mod FCK

- Jeg har været i denne situation mange gange før i FCK. Jeg har bygget tre hold op før. Kulturen skal bygges op igen. Det eneste, klubben trænger til, er kontinuitet. Den trænger til en, der kan stå for presset og en, der kender kulturen og kan bygge den op igen. Vi er på rette vej på alle mulige måder.

- Hvorfor skulle vi ikke kunne klare at bygge et fjerde hold op? Måske tager det lidt længere tid, men der er ingenting i verden, der tyder på, at vi ikke kan klare det.

- Selvfølgelig kan vi klare det. Spillerne er fulde af optimisme. Jeg ved, at det her lyder som undskyldninger og bortforklaringer, men vi kommer. Vi kommer. Og vi kommer hurtigere end folk aner. Jeg er helt sikker, siger Ståle Solbakken.

Kritikken af Ståle Solbakken har taget til i takt med, at flere og flere FCK-nederlag er blevet en realitet siden sommerpausen. Særligt fiaskoen mod oprykkerne fra Hobro gav nordmanden noget at tænke over. Se højdepunkter fra jydernes chokerende sejr i Parken her: