Annonce:
Annonce:

FCK-angribere tackler igennem: Ingen ro til Agger

FCK-profilerne Andreas Cornelius og Nicolai Jørgensen vil gå lige så hårdt til Agger, som hvis det havde været en hvilken som helst anden forsvarsspiller

Holdkammerater på landsholdet - modstandere i Parken. (Foto: Jens Dresling)
Holdkammerater på landsholdet - modstandere i Parken. (Foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

To hold, der har desperat brug for point, en fyldt Parken, og debut til landsholdsanfører Daniel Agger i sin anden periode i Brøndby IF.

I eftermiddag kl. 16.30 blæses der op for det største opgør i dansk fodbold, og FCK’s angrebsstjerne Andreas Cornelius glæder sig som en ni-årig, der har taget sin klubs yndlingstrøje på otte timer før kampen.

– Jeg glæder mig helt vildt. Der er altid knald på. Det er noget specielt. Og jeg ved, der kommer rigtig mange tilskuere, og det gør det altid meget sjovere.

Efter stor ballade: Brøndby mødes med politiet

– Som dreng har jeg både set kampe i Parken og set Brøndby mod FCK ude på deres stadion, og jeg har altid syntes, at det var de sjoveste kampe at se som tilskuer, siger Cornelius.

Annonce:

– Som spiller har jeg været med til at vinde et enkelt derby mod Brøndby, tror jeg, jeg ved det faktisk ikke helt. Jeg kan ikke huske alle resultaterne mod dem, men jeg ved bare, at stemningen er fantastisk.

– Det er noget helt andet end andre Superliga-kampe. Det er som om, fansene får lov til lidt mere med romerlys og tifoer og den slags, siger Cornelius, der til den sidste ’New Firm’ i Parken kunne se FCK-fansene rulle en enorm tifo ud med en kanon, der skød Brøndby Stadion i sænk.

Se FCK-fansenes flotte tifo herunder:

– Jeg forventer ikke noget, men jeg håber da på, at de er kreative igen. Det er nok den mest kreative tifo, jeg nogen sinde har set. Det bliver svært at overgå. Men det ville være fedt, hvis de prøvede.

FCK-manager Ståle Solbakken sagde fredag, at kampen mod Brøndby er som alle andre derbyer mellem de to hold. Og så alligevel ikke helt.

Annonce:

– Det bliver som alle andre lokalopgør, måske lige bortset fra, at der er en ny spiller med for Brøndby. Og måske lige bortset fra begge holds situation i tabellen. Begge hold har desperat brug for pointene. Så måske får det alligevel et ekstra pift, underdrev Solbakken.


Det kunne tyde på, at Daniel Agger er i god form. Her laver han en vild dribling under træningen (foto: Anders Ravn)

Thomas Frank roser Ståle: Han skal nok få det vendt

Netop Daniel Agger kan meget vel blive Cornelius’ direkte modspiller i søndagens kamp, og selvom de to er holdkammerater på landsholdet, skal Brøndby-forsvareren ikke forvente nogen småkager i eftermiddag.

Og der vil være lige så meget smæld i tacklinger og hovedstødsdueller som altid, når Cornelius møder Agger, også selvom landsholdsanføreren har haft en del skader i karrieren og netop er på vej tilbage i form efter en skade.

Andreas Cornelius har ikke tænkt sig at trække sig en millimeter i tacklingerne. (Foto: Lars Poulsen)
Andreas Cornelius har ikke tænkt sig at trække sig en millimeter i tacklingerne. (Foto: Lars Poulsen)

– Nej, det tænker jeg slet ikke på! siger den unge angriber.

Annonce:

– Det skal jeg heller ikke tænke på, for så kan jeg blive lidt låst i mit spil. Jeg går selvfølgelig aldrig ind for at skade nogen, men jeg vil gå hårdt ind i duellerne, som jeg altid gør. Prøve at holde mig til reglerne. Men det er ikke sådan, at jeg vil lade ham få det let, bare fordi han er landsholdsanfører, og han måske kan blive skadet igen, siger Cornelius, der ikke mener, at han spiller hårdere efter sin hjemkomst fra England i starten af året.

– Det ved jeg ikke. Jeg tror måske bare, der er lidt mere fokus på det nu. Jeg tror, jeg så en statistik, inden jeg tog af sted om, at jeg var den i Superligaen, der lavede flest frispark, griner Cornelius.

Agger klar til derby: Det har det hele

– Men jeg var faktisk også den, der fik flest frispark. Det er jeg nok ikke mere, smiler FCK-angriberen.

Den anden fysiske trussel i Brøndbys felt Nicolai Jørgensen vil også gå lige så hårdt til Agger, som hvis det havde været en hvilken som helst anden forsvarsspiller.

– Øhhhhh … ja, siger Jørgensen tøvende, som om spørgsmålet er meget dumt.

– Selvfølgelig vil jeg det. Det ville være mærkeligt at løbe og tænke på, at han kan blive skadet, siger Jørgensen, der heller ikke mener, at Agger kan redde Brøndby fra et nederlag, hvis hjemmeholdet spiller, som de kan.

Annonce:

Søndag er Daniel Agger for første gang i næsten ni år med i en Brøndby-trup, når det gælder opgøret mod FCK i Parken. (Foto: Lars Poulsen)
Søndag er Daniel Agger for første gang i næsten ni år med i en Brøndby-trup, når det gælder opgøret mod FCK i Parken. (Foto: Lars Poulsen)

– Agger er en af de bedste forsvarsspillere i historien i Danmark. Det bliver selvfølgelig en opgave.

– Men fodbold er jo meget et kombinationsspil, og der kan det være lige meget, hvor god du er, det ser vi jo på daglig basis: Hvis det rigtige spil er sat op, så er der ikke noget at gøre.

– Så vi skal selvfølgelig ud og få fat i spillet og kreere en masse chancer. Det ser jeg frem til, siger FCK nummer 10 inden søndagens brag i Parken.


Agger blev modtaget som en helt, da han blev præsenteret som ny mand i Brøndby tidligere på måneden (foto: Anders Ravn)

Agger før derbyet: Jeg har også noget, jeg skal ind og vise
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: