TV: Her sænker 'Flop-nelius' Esbjerg

FCK klamrer sig til Superligaens topstrid efter hårdt tilkæmpet 2-1-sejr over Esbjerg

Andreas Cornelius jubler efter sin scoring til 2-1 mod Esbjerg. (Foto: Lars Poulsen)
Andreas Cornelius jubler efter sin scoring til 2-1 mod Esbjerg. (Foto: Lars Poulsen)

PARKEN (Ekstra Bladet): De har hentet 11 spillere i sommerens og sensommerens løb og det vil fortsat tage et stykke tid, før FC Københavns sammenbragte flok spiller fodbold på det niveau, som manager Ståle Solbakken ønsker sig – og ikke mindst med det bundniveau, som nordmanden forventer.

Torsdag aften blev det til et snævert nederlag til Torino efter en organisatorisk set udmærket dansk indsats. Søndag aften var det spillemæssigt ikke ret meget bedre. Og da i hvert fald ikke i en set med københavnske øjne temmelig blodfattig første halvleg.

Den første egentlige chance tilfaldt Andreas Cornelius og da var der altså spillet mere end en halv time.

Da havde Martin Pusic med sit sjette sæsonmål allerede bragt Esbjerg foran. En oversatsning af Mathias ’Zanka’ Jørgensen omkring midterlinjen førte til total opløsning i FCK’ernes defensive organisation og efter en ripost dumpede bolden ned for fødderne af Pusic, der iskoldt pumpede kuglen ind bag Stephan Andersen.

For dumt! FCK smed point i slutsekunder

De 15.000 FCK-fans i Parken ledsagede deres favoritter til halvlegspausen med en velfortjent pibekoncert.

I anden halvleg kom der mere facon over hjemmeholdets offensiv, ikke mindst takket være en evigt udfordrende Danny Amakwaa, der viste, at han har godt med speed i støvlerne.

Udligningen kom syv minutter inde i halvlegen, da et frispark fra Alexander Kacaniklic blev headet fra Thomas Delaney over i pandebrasken på Claudemir, som havde let ved at score.

-Det er kun sejren, der tæller, lød det fra FCK-fansene og de hvidklædte forstod budskabet. Det ene angreb efter det andet bølgede ned mod vestjydernes mål.

FCK-skurk: Derfor hev jeg ham ned

Andreas Cornelius, der har haft mere end svært ved at finde tidligere tiders storform i dette efterår, satte en stiv tå på Bashkim Kadriis indlæg og så eksploderede Parken.

Esbjerg gjorde det fint primært i første halvleg, men havde også enkelte gode forsøg efter pausen.

Enkelte vil nok kunne argumentere for, at esbjergenserne blev snydt for et straffespark en halv time før slutfløjtet, da Amartey tydeligvis havde hånden på et vestjysk indlæg i feltet, mens andre vil argumentere for, at ghaneseren ikke havde mange muligheder for at se bolden, der befandt sig bag hans ryg.

Faktum efter 90 minutter og en sjat: FCK trak tre point og er nu blot et point efter Hobro (!), mens Esbjerg fortsat befinder sig under nedrykningsstregen.

Se højdepunkter fra FCK-sejren nedenfor:

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter