Solbakken efter sejr: Et stort tilbageskridt

Trods 2-1-sejren over Esbjerg er Ståle Solbakken alt andet end tilfreds med sit holds indsats

Arkivfoto: Claus Bonnerup)
Arkivfoto: Claus Bonnerup)

For første gang i syv kampe scorede FC København mere end et mål i samme superligakamp, da Esbjerg blev besejret med 2-1 i Superligaen søndag eftermiddag.

Men trods den målmæssige opmuntring og de tre vigtige point til tabellen er FCK-træner Ståle Solbakken langt fra imponeret af det, hans spillere leverede.

- Kampen var et kraftigt tilbageskridt i forhold til det, vi har leveret på det sidste, hvor det har været bundsolidt. Det er længe siden, vi har skabt så få chancer, konstaterer Ståle Solbakken.

TV: Her sænker 'Flop-nelius' Esbjerg

Nordmanden talte fire målchancer til sit mandskab, og på den baggrund er det selvfølgelig imponerende effektivitet at score to mål.

Men derudover lod præstationen meget tilbage at ønske. Solbakken er specielt utilfreds med, at flere spillere ikke viste den fornødne fight før pausen og ser det som en konsekvens af, at FCK torsdag aften var i aktion i Europa League mod Torino.

- Der var nogle, der ikke arbejdede i første halvleg. Efter 5-10 minutter kunne man se, at der var nogen, der ikke formåede at omstille sig mentalt fra torsdag til søndag. Det var en meget skidt første halvleg at se på, siger Ståle Solbakken.

FCK-skurk: Derfor hev jeg ham ned

Lidt bedre blev det efter pausen, men det var alligevel skuffende for træneren, at en offensiv med Andreas Cornelius, Nicolai Jørgensen og Alexander Kacaniklic ikke skabte mere, og Solbakken er specielt ærgerlig over Jørgensens anonyme indsats.

- Allerede for 14 dage siden sagde Nicolai Jørgensen, at han var klar. I dag fik han chancen fra start, og man må sige, at træneren havde ret i ikke at tage ham med før.

- Han spillede ikke på det niveau, vi ønsker, at han skal spille. Det må han leve med, at jeg siger.

- Han har været væk længe, og vi har givet ham al den tid, han skulle bruge, og meget mere tid, end han ville have, siger Ståle Solbakken.

Superligaen holder nu landskampspause, og derfor går der to uger, før københavnerne skal i aktion igen, når Randers kommer på besøg i hovedstaden.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.