Av, av, av: FCK delte store gaver ud i skidt generalprøve

De danske mestre lavede flere store fejl i sidste test inden Europa League-opgøret mod bulgarske Ludogerets - det udnyttede de norske mestre til at hente en 2-0-sejr

Uros Matic fik lov at vise sig frem på midtbanen, da FCK mødte Mike Jensen og Rosenborg i løvernes sidste træningskamp inden sæsonstart. Foto: Jonas Olufson
Uros Matic fik lov at vise sig frem på midtbanen, da FCK mødte Mike Jensen og Rosenborg i løvernes sidste træningskamp inden sæsonstart. Foto: Jonas Olufson

PARKEN (Ekstra Bladet): FC København må håbe, at der er noget om det gamle mundheld, at en dårlig generalprøve giver en god premiere…

I den sidste test før torsdagens Europa League 1/16-finale mod Ludogerets tabte de danske mestre hjemme i Parken 0-2 til de norske mestre Rosenborg og lavede fejl, der på ingen måde er råd til at lave, når det i næste uge bliver alvor.

Og de tre spioner, som den bulgarske klub havde sendt til Danmark, kan tage hjem med uventede nyheder til træner Georgi Dermendzhiev.

For rent defensivt var det en meget ukarakteristisk indsats fra FC Københavns side.

Der blev delt et par ordentlige gaver ud til nordmændene, som forstod at straffe Ståle Solbakkens mandskab.

Den største stod Peter Ankersen for, da han kort før pausen lavede en såkaldt Jesper Olsen og spillede Pål André Helland fri til scoring.

FCK-backen var slet ikke opmærksom på, at Helland efter en duel stadig var i FCK-feltet, og så var københavnerne bagud 2-0.

Robin Olsen måtte hente bolden ud af eget net to gange efter store FCK-fejl Foto: Jonas Olufson
Robin Olsen måtte hente bolden ud af eget net to gange efter store FCK-fejl Foto: Jonas Olufson

Også det første mål var kommet efter en FCK-fejl. Anfører Mathias ’Zanka’ Jørgensen undervurderede i det ottende minut faren – og Musha Bakengas hurtighed – efter et langt spark fra Rosenborg-keeper André Hansen.

Det udnyttede den tidligere Esbjerg-angriber til at smutte fra ’Zanka’ og bringe Rosenborg foran.

Nordmændene var ellers sjældne gæster i FCK-feltet i en 1. halvleg, som FCK dominerede. I lange perioder trykkede de Rosenborg i bund og kombinerede indimellem flot, men resultatet af anstrengelserne kunne ikke aflæses på måltavlen.

Der var masser af indlæg og skudmuligheder, men slutproduktet manglede – og det hjalp så heller ikke, at Andreas Cornelius i 28. minut tæt under mål misbrugte en kæmpe chance, da han headede over.

Trods den store afbrænder viste ’Corner’ dog udmærkede takter og overstrålede klart sin makker Federico Santander.

Ståle Solbakken startede med det hold, som med meget stor sandsynlighed starter i Sofia på torsdag.

De 11 fik også fuld spilletid 2. halvleg, hvor Rosenborg var tæt på at komme foran 3-0, da Mike Jensen efter en kvik kontra lagde bolden på tværs til Helland.

Robin Olsen var dog vågen og forhindrede, at en dårlig situation blev værre.

FCK og Andreas Cornelius havde ikke en alt for god testkamp, inden sæsonen starter i næste uge. Foto: Jonas Olufson
FCK og Andreas Cornelius havde ikke en alt for god testkamp, inden sæsonen starter i næste uge. Foto: Jonas Olufson

Peter Ankersen var midt i 2. halvleg tæt på at revanchere sin store fejl, men André Hansen reddede hans ellers fine frisparksforsøg, og kort efter headede 1. halvlegs anden ’FCK-skurk’, Mathias ’Zanka’ Jørgensen lige forbi.

Federico Santander burde have reduceret med et godt kvarter igen, men den sydamerikanske angriber formåede at ramme André Hansen og ikke netmaskerne.

FC København skabte i løbet af opgøret rigeligt med chancer, men problemet var det samme som i flere af de øvrige kampe i opstarten: De blev misbrugt.

Heldigvis for københavnerne så var det bare en generalprøve for øjnene af 1571 tilskuere, men den afslørede, at der er en del, der skal rettes op på inden Europa League-premieren i Sofia…

TV: 'Zanka' så ikke alt for godt ud ved 1-0-målet. Se den tidligere Esbjerg-angriber straffe FCK

Se også: Ståle afslører stor fristelse: Overvejede dobbeltjob

Se også: Solbakken efter forlængelse: Min sidste FCK-kontrakt

Se også: Fodbold-boss efter Parken-sviner: ’Det skal tages alvorligt’

84 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere