Bendtners vildeste kasse: Fik to millioner for underbukse-stunt

'To millioner er alligevel en sjat. Og det kan også blive sjovt. Et kick', mente Nicklas Bendtner som optakt til sit kontroversielle reklamefremstød i Ukraine

Bendtner har gennem tiden lagt ansigt til adskillige reklamer. Nogle mere gennemtænkte end andre. Har han ikke fået den rette rådgivning? Eller er han umulig at rådgive? Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, analyserer. Producer: Lasse Brøndal
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Nicklas Bendtner fortæller flere steder i sin bog, 'Begge Sider', hvordan han fra en helt ung alder begyndte at ødsle penge væk.

Han nævner selv et sted i bogen et anslået forbrug gennem karrieren på mindst 50 millioner kroner, for ved siden af sit enorme privatforbrug har han aldrig været bleg for at samle regningen op, når han og vennerne var i byen.

Så trods store indtægter på store klubadresser har der også været optræk til lommesmerter, og så kan et godt tilbud falde et tørt sted.

Som det var tilfældet i juni 2012, hvor han med landsholdet gjorde sig klar til at drage til EM-slutrunden i Ukraine og Polen, da en sms tikkede ind fra en bekendt i Londons kasinomiljø.

’Har du lyst til at tjene nogle sindssyge penge?’, lød spørgsmålet, som gjorde angriberen særdeles nysgerrig.

Nicklas Bendtners bog 'Begge sider' udkommer tirsdag med masser af kulørte detaljer fra karrieren. Foto: Ole Steen
Nicklas Bendtners bog 'Begge sider' udkommer tirsdag med masser af kulørte detaljer fra karrieren. Foto: Ole Steen

Han fik uddybende at vide, at et irsk bettingfirma ville betale ham fyrsteligt for at flashe deres navn efter en scoring ved slutrunden. En reklame, han skulle yde firmaet ved at hive op i sin kamptrøje, så elastikken i hans underbukser med firmaets navn kom til syne.

Et få sekunder langt stunt til en meget høj timeløn.

200.000 pund lød tilbuddet, og kort efter dukkede en pakke med ti par underbukser af forskellig størrelse og model op på hans værelse på spillerhotellet Marienlyst.

Han indvier sin mor i sin hemmelighed, og hun trygler ham om ikke at skabe endnu en skandale.

’Men det er et tilbud, som jeg ikke rigtigt føler, jeg kan sige nej til. To millioner er alligevel en sjat. Og det kan også blive sjovt. Et kick. Jeg har kedet mig i træningslejren, kedet mig på hotellet. Der skal ske noget’, skriver han om det, der bliver optakten til et meget kontroversielt indslag foran alverdens seere og UEFA, der har meget strikse retningslinjer for andre sponsorer den forbundets egne.

 

Stuntet skal dog ikke udføres efter et hvilket som helst mål, beslutter Bendtner, der også indvier sin kammerat og anfører, Daniel Agger, i sine planer. Det skal være en scoring, der bringer Danmark foran i kampen.

Efter den indledende sejr over Holland skal det ske i næste gruppekamp mod Portugal, som kommer foran 2-0.

Bendtner reducerer, men beholder trøjen nede. Da han også header udligningen ind, er øjeblikket kommet, og hele verden får den forbudte reklame for Paddy Powers at se.

Bendtners skandaler

2009 Nicklas Bendtner i kæmpebrandert.
2009 Nicklas Bendtner i kæmpebrandert.
2009 Nicklas Bendtners forlader Bougis-natklub efter en meget våd nat efter at hans Arsenal hold tabte 3-1 til Manchester United i dette års Champions League-semifinale. Foto: Insight Celebrity / Xposure Photos
2009 Nicklas Bendtner kørte galt med 160 kilometer i timen.
2009 Nicklas Bendtner kørte galt med 160 kilometer i timen. Foto: NOBLE/DRAPER
2011 Bendtner sparkede person ned og stak af.
2012 Prisen på Nicklas Bendtner er styrtdykket på 9 måneder.
2011 UNDSKYLD! Åbent brev fra Nicklas Bendtner.
2012 Nicklas Bendtner løber på banen og viser navnet på det irske bookmaker firma Paddy Power på linningen af hans underbukser under Euro 2012 fodboldkamp mod Portugal på New Lviv stadion.
2013 Bendtners vilde nat, sådan drak han sig af banen.
2013 Billigt sluppet, må stadig køre bil i udlandet.
2013 Nicklas Bendtner og kæresten Julie Zangenberg forlader byretten efter at have fået frakendt kørekortet i 3 år og fået en bøde på 842.000 kr. for spritkørsel mod kørselsretningen på Gl Strand med en promille på 1,75. Foto: Mogens Flindt
2018 Nicklas Bendtner sigtet for vold mod taxachauffør.
2018 Den voldssigtede Nicklas Bendtner på vej fra Københavns Byret med sin advokat Anders Németh. Foto: Jens Dresling

’Efter kampen går pressen fuldstændig bananas’, konstaterer Bendtner.

’Først undrer journalisterne sig over mit stunt. Hvad gik det lige ud på? Dernæst vender vreden sig mod UEFA. Det europæiske fodboldforbund idømmer mig en bøde på 100.000 euro, næsten 800.000 kroner, mens de klubber, som har racistiske fans med på stadion, slipper langt billigere.'

Den bøde klarer Paddy Power dog. De har mangedoblet dagens omsætning via deres danske reklamesøjle, der sammen med det danske landshold taber 2-3 til Portugal og siden 1-2 til Tyskland, og må drage hjem.

En enkelt spiller dog med en noget større slutrunde-bonus end de øvrige.

Til gengæld har holdkammeraterne nok ikke været helt tilfredse med, at Nicklas Bendtner fik en spilledags karantæne, som han afsonede i VM-kvalifikationskampen hjemme mod Tjekkiet. Den kamp endte uden mål.

Hvad er Bendtners værste skandale?

Bliv klogere på Bendtners fem største skandaler her.

Bendtner afslører: Havde 'horehus' i England

Bendtner besvimede af druk: Kørt hjem i trillebør og sked i bukserne

Raser mod dommen: Bendtners bukse-stunt straffes hårdere

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+