Blev den store FCK-skurk: 'Den værste følelse'

Robert Skov kunne være blevet derbyhelt for FCK, men endte som skurk efter sin straffesparksafbrænder

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Flere Brøndby-spillere gik hen til ham efter kampen og gav ham et trøstende klap.

Ikke at det hjalp, men det er tanken, der tæller. Og enhver af derby-gladiatorerne inde på Brøndby Stadions græssvær vidste, hvordan Robert Skov havde det.

Knap halvvejs i 2. halvleg kunne han være blevet derbyhelt for FCK, men Silkeborg-knægtens straffespark bragede mod underkanten af overliggeren, og en halv time senere var han skurk efter Brøndbys to sene scoringer.

- Det er den værste følelse. At brænde et straffespark og være med til, at vi taber kampen. Jeg skuffer mine holdkammerater, klubben og fansene.

- Det er helt vildt frustrerende. Fodbold er hårdt nogle gange, og det er ikke så sjovt i dag. Det er træls, sagde kantspilleren med den vidunderlige sparketeknik.

Robert Skov missede fra 11 meter-pletten. Foto: Lars Poulsen
Robert Skov missede fra 11 meter-pletten. Foto: Lars Poulsen

Den samme historie
Det er sjældent, at den svigter ham. Og det var heller ikke, fordi forsøget endte ude i Brøndbyskoven.

Det var de berømte marginaler, der var med Brøndby og Rønnow, da Skov foran Sydsiden ramte overliggeren.

- Det er nemt at stå og være bagklog. Jeg var rolig og havde en god fornemmelse i forhold til, hvad jeg skal gøre. Men desværre går den ikke ind.

- Jeg synes ellers, at jeg får et fornuftigt træf, og hvis den havde siddet lidt længere nede, havde vi stået og snakket om, at Rønnow ikke havde en chance for at tage den. Det gør vi ikke nu, sagde den 21-årige ligalandsholdsspiller, der har haft marginalerne mod sig de seneste kampe.

Sidste mandag mod FC Midtjylland bragede han et frispark på overliggeren, og historien gentog sig på Brøndby Stadion. Det var overligger ud for Skov og FCK.

- Det er den samme historie som i Herning. Vi har mange chancer og rammer træværket flere gange.

- Og hvis jeg scorer, så tror jeg ikke, at der havde været mere i den kamp. Så vinder vi, sagde Robert Skov.

Brøndby tog sejren efter en sen Mukhtar-kasse. Foto: Lars Poulsen
Brøndby tog sejren efter en sen Mukhtar-kasse. Foto: Lars Poulsen

Håber Brøndby holder niveau
Normalt ville enten Pieros Sotiriou eller Viktor Fischer have taget straffesparket, men cyprioten var udgået med en skade, og Fischer følte sig ikke i stand til at sparke efter ellers at have fremtvunget den store chance.

- Jeg havde ondt i foden og fik behandling. Jeg vurderede, at det ville være for risikabelt at halte bolden, men Robert er en ung og stærk spiller, og jeg har stor respekt for, at han tog den bold.

- Det viser meget om ham. Han har nosser, og det er et fedt signal at sende, sagde Viktor Fischer efter et derbynederlag, der sendte FCK hjem til Frederiksberg med en tom fornemmelse.

- Det er et tema, at vi ikke får afgjort kampene. Og det er et tema, at vi ikke får lukket af. Men der er også en ting i fodbold, der hedder marginaler.

- FCK har haft dem på sine side i nogle sæsoner, men nu er de røget et andet sted hen, sagde FCK-profilen, der roste både stemningen og modstanderen:

- Det var en god oplevelse. Brøndby spiller godt. De har en klar plan og spiller god fodbold.

- Jeg håber, at de kommer til at holde niveau i fremtiden, for vi skal nok komme tilbage på et stærkere niveau, så det bliver FCK og Brøndby, der jagter guldet, og ikke FC Midtjylland og Brøndby.

FEST-EGNEN! Brøndby amok efter ny derbysejr

Se karaktererne: Han var helt i top for Brøndby - profil dumpede hos FCK

Har du guld på loftet: Fodboldkort kan være mange penge værd

Brøndby-anfører: Oscar-skandalen var et kæmpe chok