Bo Rygaard stopper som formand i FC København

Parkens formand Bo Rygaard forlader posten efter seks år, og det er helt hans egen beslutning, oplyser selskabet i en pressemeddelelse

Ellers i offentlige sammenhænge relativt anonyme Bo Rygaard kom pludselig i vælten, da man besluttede at fyre den mangeårige træner Ståle Solbakken og siden erstatte ham med Jess Thorup.

Parkens formand Bo Rygaard forlader posten ved den kommende generalforsamling i april.

Det meddeler den børsnoterede virksomhed bag FC København i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at beslutningen helt er Bo Rygaards egen, og at den skyldes travlhed med andre og nye gøremål i hans bestyrelsesarbejde.

- Det er også en ganske arbejdsintensiv post, hvorfor jeg i respekt af PARKEN Sport & Entertainment nøje har vurderet, at jeg ikke kan fortsætte med at levere den tid som kræves, og som alle involverede fortjener, er Bo Rygaard citeret for at sige.

Den 55-årige cand. merc. vil dog fortsat være tilknyttet Parken som 'rådgiver'.

- Heldigvis slipper jeg det ikke helt, da bestyrelsen fortsat gerne ser, at jeg er tilknyttet som rådgiver. Det giver mig tid til, at jeg kan koncentrere mig om flere nye opgaver og bestyrelsesposter, lyder det videre fra Bo Rygaard, der satte sig på den magtfulde post i april 2015 og vil altså nå at sidde på den i seks år.

Bestyrelsesformand Bo Rygaard og storaktionær Lars Seier Christensen er tit set sammen til fodbold i Parken. Foto: Lars Poulsen
Bestyrelsesformand Bo Rygaard og storaktionær Lars Seier Christensen er tit set sammen til fodbold i Parken. Foto: Lars Poulsen

Pressemeddelelsen indeholder ikke noget bud på en afløser, som 'vil blive indstillet senere', men næstformand Henrik Møgelmose udtaler:

- Vi er kede af, at Bo Rygaard har besluttet ikke at genopstille på den kommende ordinære generalforsamling. Vi havde gerne set, at Bo fortsatte, men vi accepterer naturligvis hans beslutning.

- Bo har været en særdeles aktiv og engageret bestyrelsesformand, der har stået i spidsen for en udvikling af selskabet, som har skabt vedvarende værdi, siger han og refererer tll køb af kontortårn D i PARKEN, salget af Fitness DK til SATS og etableringen af det tredje Lalandia i Søndervig, hvor samtlige 440 sommerhuse er solgt, og centret står klar til åbning i 2022.

Desuden er der blevet forlænget aftaler med DBU og hovedsponsor Carlsberg, fremhæver Henrik Møgelmose.

Bo Rygaard har udadtil ikke været voldsomt synlig som formand i bred forstand, men da man i oktober fyrede manager Ståle Solbakken, blev han pludselig trukket markant frem i ruden.

Især da det kom frem, at nordmanden efter sine mange år i klubben var blevet fyret pr. telefon, var kritikken mod ham hård.

Den oplevelse har måske ikke ligefrem modvirket hans beslutning om nu at trække sig som formand.

FCK's straffesparkshelt: De kan bare psyke mig

Ærlig Thorup: - Vi har et problem!

Ståle i voldsomt angreb på FCK-ledelsen