Bombarderet af Brøndby-fans: Var værre sidste gang

- Heldigvis var de ikke lige så skarpe i præcisionen, når de kastede, som vores spillere var det på banen, siger Stephan Andersen om angrebet fra tribunerne

Stephan Andersen måtte både passe på sig selv og FCK-buret søndag eftermiddag. (Foto: Lars Poulsen)
Stephan Andersen måtte både passe på sig selv og FCK-buret søndag eftermiddag. (Foto: Lars Poulsen)

PARKEN (Ekstra Bladet): Stephan Andersen skulle ikke kun passe på FC Københavns mål, da han søndag var i aktion imod Brøndby ved det 71. New Firm i Superligaens historie.

For målmanden, der har en fortid hos de blågule, måtte også vogte for sit eget helbred, da han i anden halvleg blev beskudt med adskillige kasteskyts fra gæsternes fans.

- Jeg burde jo nok have 50-100 engangslightere, hvis jeg havde samlet sammen i straffesparksfeltet. Derudover kastede de en masse mønter, primært femmere og tyvere, siger  Stephan Andersen om episoden.

Stephan Andersen her i flyvende positur var banens bedste i 'New Firm'. (Foto: Lars Poulsen) FC København Karaktererne i derby-dramaet: Her er kampens spiller

- Hvordan føles det at stå helt forsvarsløs nede på banen, mens det regner ned med kasteskyts?

- Det er jo aldrig sjovt at stå med ryggen til uden at vide, hvad det er, der kommer flyvende om ørerne på én. Heldigvis var de ikke lige så skarpe i præcisionen, når de kastede, som vores spillere var det på banen, siger Stephan Andersen.

- Jeg brugte al min energi på at holde fokus på banen, men jeg må indrømme, at det påvirkede mig på det ene målspark. Det var lige før, jeg gav dem en friløber.

- Ellers hæftede jeg mig ved, at de undlod at kaste med kanonslag, som de gjorde sidste gang. Det var da trods alt værre.

Andreas Cornelius  og FCK fik tre vigtige point efter sejren over Brøndby. (Foto: Lars Poulsen) FC København FCK-profil: Dumt at snakke om guld

-Hvad kan man gøre for at undgå den slags?

– Jeg tror ikke, man kan gøre så meget. Så skal man sætte et eller andet fintmasket net op, som de kan hive ned. Man kan ikke fuldstændig udelukke, at folk tager lightere eller mønter med ind.

- Men man kan udelukke folk?

- Ja, men det er ikke op til os spillere at afgøre, fastslog Stephan Andersen.


Her opgiver Stephan Andersen at tage udspark, da det regner ned med lightere

39 kommentarer
Vis kommentarer