Brøndby-boss: Hvor er linjen, DBU?

Sportsdirektør Per Rud efterlyser retningslinjer for DBU's Disciplinærinstans arbejde og undrer sig samtidig over, hvordan FCK's Nicolai Jørgensen slap for straf, når nu han havde indrømmet sit spark

Brøndbys sportsdirektør Per Rud (th.) efterlyser retningslinjer for DBU's Disciplinærinstans arbejde (Foto: Lars Poulsen)
Brøndbys sportsdirektør Per Rud (th.) efterlyser retningslinjer for DBU's Disciplinærinstans arbejde (Foto: Lars Poulsen)

Brøndby-sportsdirektør Per Rud har det, som mange andre: Han har svært ved at finde en rød tråd i DBU's Disciplinærinstans arbejde.

I denne måned har disciplinærinstansen straffet Daniel Agger for et albuesving, mens FCK'erne Mathias 'Zanka' Jørgensen og Nicolai Jørgensen slap for straf for forseelser i sidste weekends Superliga-opgør mod Randers.

- Det handler ikke om, at Brøndby bliver jagtet. Jeg kan bare slet ikke se linjen. Det er rigtig vigtigt for alle, at vi snart får noget at vide om disciplinærudvalgets arbejdsprocesser og får nogle retningslinjer for, hvornår noget egentlig bliver en sag. Det ville være godt for ligaen.

- Lige nu virker det,som om, at jo større medieomtale der er af en episode, jo større risiko er der for, at det bliver til en sag. Det synes vi hverken er hensigtsmæssigt eller retfærdigt. Det skal være langt mere gennemsigtigt, siger Per Rud til Ekstra Bladet.

Se også: Efter kontroversielle episoder: FCK-profiler slipper med skrækken

Han ønsker ikke at gøre sig til dommer over ikke-straffen til Mathias 'Zanka' Jørgensen og Nicolai Jørgensen, men Brøndby-sportsdirektøren lægger ikke skjul på, at han undrer sig.

TV: Se situationen med Nicolai Jørgensen, der sparker ud efter Kasper Fisker

- Bouhlahrouz blev i sidste sæson dømt for at spytte (mod Johan Absalonsen fra SønderjyskE, red.). Det er tydeligt, at han ikke rammer, og han siger, at han ikke har gjort det. Han får karantæne.

- Nicolai Jørgensen sparker tydeligvis ud efter en mand (Randers' Kasper Fisker, red.) og indrømmer det tilmed. Hvordan han undgår karantæne, er helt ubegribeligt for mig. Det er helt vildt, siger Per Rud.

Se også: Tidligere topdommer: Derfor var det rigtigt at FCK'ere slap

Brøndby har i de seneste sæsoner fået flere spillere straffet af DBU's Disciplinærinstans. Men Per Rud understreger, at hans kritik ikke skal ses i det lys.

- Jeg siger det ikke, fordi jeg mener, at Brøndby bliver jagtet. Jeg siger bare, at der ikke er nogen linje i det. Og det vil jeg blive ved med at gøre opmærksom på. Jeg synes ikke, at det er gennemsigtigt.

197 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere