Brøndby gør det igen - dukker FCK i Parken!

Viktor Fischer fik sin FCK-debut, men landsholdsspillerens magi kunne ikke forhindre Brøndbys pokal-triumf i Parken

PARKEN (Ekstra Bladet): FC København må højst sandsynlig kigge langt efter europæisk fodbold i næste sæson. Det bliver i hvert fald ikke genvejen gennem pokalturneringen, der sikrer billetten.

For Brøndby trak sig sejrrigt ud af årets første derby, da Alexander Zornigers mandskab gentog bedriften fra november– og takket være Kamil Wilczeks scoring i første halvleg - vandt 1-0 i Parken.

Det var tydeligt, at begge hold havde en vinterpause i benene. Begyndelsen på pokal-braget var præget af mange fejl og endnu flere misforståelser. Især FC Københavns bagerste geled virkede uafstemt, og usikkerheden var slående i første halvleg.

Straffen for uforsigtighederne kom efter en halv time. Det sejlede i værternes venstre forsvarsside, og så gik Brøndbys Simon Tibbling ombord og smed bolden på tværs til Kamil Wilczek i helt fri position i straffesparksfeltet. Den polske angriber kvitterede sikkert og sendte gæsterne i front.

Det blev en af få chancer i en første halvleg, hvor der var mere aggressivitet end flot spil at spore hos begge mandskaber. Bedst eksemplificeret, da Teemu Pukki efter 22 minutter overløb Nicolai Boilesen og plantede en skulder i hovedet på FCK-forsvareren. Hjemmeholdets fans råbte på rødt kort, men dommer Michael Tykgaard lod finnen slippe.

Se episoden her:

Opgørets dommer kom igen i fokus kort inde i anden halvleg, hvor FCK-fansene  - og spillerne - denne gang appellerede for straffespark, da indskiftede Viktor Fischer faldt omkuld i feltet efter en flot solotur. Fischer fik dog ikke belønning, men på den lange bane ser den nyindkøbte profil bestemt til at blive en gevinst for de danske mestre.

FCK var således som forvandlet, efter at landsholdsspilleren blev skiftet ind i pausen. Defensive kvaler blev afløst af en velorkestreret offensiv – anført af Fischer, som var aldeles  veloplagt og konstant udfordrende i sit spil.

Men som det ofte ses i disse tidligere kampe efter en lang pause var der ikke altid skarphed at spore, når arbejdet skulle gøres færdig. Rasmus Falk har i hvert fald afsluttet bedre, end tilfældet var, da venstrekanten fik en gigantisk chance for at udligne.

Falk blev spillet helt blank efter et indlæg på tværs, men FCK-spilleren mistimede sit forsøg totalt på et tomt mål, og så kunne Frederik Rønnow, der ellers ikke havde haft meget at lave i Brøndby-målet, ånde lettet op.

I modsatte ende lurede gæsterne på kontrachancer og kampen kunne ved flere lejligheder være lukket på omstillinger, men Robin Olsen holdt FCK inde i kampen – og derved var spændingen om udfaldet af resultatet konstant gennem hele kampen.

FCK-presset blev større og større, men Brøndby holdt stand og derfor er de nu klar til kvartifinalen. FCK kan omvendt koncentrere sig fuldt ud om Superligaen. Hvor der også er rigeligt at rette op på efter et tungt efterår …

Fischer med fremragende solotur:

Super nyt til Hareide: VM-spiller er tilbage

Før pokalbraget: Derfor dropper Ståle sin pokalhelt

Kahlenberg om Brøndby-stoppet: Pludselig sad jeg bare og græd

Overscoringer og kæmpehandler: Her er Superligaens 13 bedste nyindkøb

LIVE: Henrik laver nedtakt foran Parken efter Brøndby slog FCK ud af pokalen (Foto: Tariq Mikkel Khan) Ekstra Bladet var til stede ude foran Parken, da begejstrede Brøndby-fans kom ud efter sejren (Video: Tariq Mikkel Khan)

1 af 7 
2 af 7 
3 af 7 
4 af 7 
5 af 7 
6 af 7 
7 af 7 
379 kommentarer
Vis kommentarer