Brøndby syv minutter fra historisk triumf i Parken

Anfører Thomas Delaney reddede FCK fra et sensationelt pokalnederlag til Brøndby, der stadig ikke har vundet i Parken siden 2004

Hør om kampen her

Det kan godt være, at FCK sidder solidt i Superligaens førersæde, mens Brøndby slås med problemer både på og udenfor banen.

Men det var ikke til at se, da de to mandskaber tørnede sammen i en kamp, hvor Brøndby temmelig overraskende hentede 1-1 og kun var syv minutter fra en historisk sejr.

Brøndby har nemlig ikke – fraset et Royal League-opgør - vundet i Parken siden 2004, hvor det blev til 3-1 i den bedste række. Den dag var tre af denne aftens gæster, såvel Auri Skarbalius som Johan Elmander og Thomas Kahlenberg, på holdet. Siden er der gået 17 kampe i pokal og liga uden blå-gul gevinst.

Mens gæsterne fortjener ros for at komme med en fin attitude, var værterne langt hed ad vejen selv var skyld i at give sig selv så pauvert et udgangspunkt før returkampen på Brøndby Stadion i pokalturneringen.

Spillet var nemlig uden skarphed, og præstationen blev leveret uden pokal-glød i øjnene, undtagen hos hjemmeholdets bedste, anfører Thomas Delaney, der syv minutter før tid afsluttede et angreb, hvor bolden var en tur rundt i pinball-maskinen, før han halvt liggende udlignede.

Se scoringerne fra Parken her

Første fuldtræffer siden november
Ståle Solbakken havde valgt at give nye folk chancen, men hverken Tom Høgli, Andreas Cornelius eller Bashkim Kadrii gjorde noget for at overbevise ham om, at de bør være fast inventar i startopstillingen.

Nordmanden var decideret ringe i første halvleg med dårlige pasninger, og så blev han lidt for nemt sat af af David Boysen, da han i det 27. minut gled forbi ham og serverede bolden i hovedet på Teemu Pukki.

Det var finnens første fuldtræffer siden 1. november, men den var nok så vigtig, for den gav for alvor gæsterne tro på sagen indenfor den særlige semifinale-psykologi, der ligger implicit i at spille bedst af to opgør.

Allerede før kampen viste Brøndby udenfor banen, at de var kommet for at tage kampen op. Begge fanfraktioner gav den gas under optakten med spektakulære tifoer, og den klubpolitisk minimerede skare på godt 1.900 fra Vestegnen spillede også her lige op med værterne.

Auri Skarbalius havde da heller ikke valgt at parkere den gule bus inde på banen, hvor hans spillere i stedet tog kampen op højt oppe på banen og virkede langt mere motiverede end deres mere sejrsvante modstandere.

Skader ramte igen Brøndby
FCK’erne spillede sig ganske vist frem til afslutninger, men skarpheden manglede, og stjernen Nicolai Jørgensen virkede uden tænding.

Et i defensiven i forvejen skadesramt Brøndby-mandskab måtte før pausen sige farvel til Martin Albrechtsen og kort efter til Rodolph Austin. Afløserne, Martin Ørnskov og Christian Nørgaard, havde ikke samme fylde, da FCK’erne efter pausen satte mere tryk på kedlerne.

Efter en time røg Høgli og Kadrii ud til fordel for Christoffer Remmer og Youssef Toutouh, og med et kvarter igen smed han også Federico Santander på banen og omformede sin midtbane til en diamant-opstilling.

Men selv om tempoet fik et nøk i anden halvleg, kneb det fortsat med at finde rum og kreativitet til den sidste skarpe aflevering eller afslutning foran de 20.611 tilskuere.

Efter Delaneys udligning kunne Christian Nørgaard have genoplivet sensationen, men hans afslutning strøg tæt forbi fjerneste stolpe.

Brøndby har dog resultatmæssigt et ideelt udgangspunkt  før returkampen om 14 dage.

69 kommentarer
Vis kommentarer