Byttede OB ud med FCK: Sådan oplever Superliga-profil forskel

- FCK er en stor klub. For mig den største i Norden, siger Rasmus Falk, der mandag havde første træningsdag med de nye holdkammerater

Rasmus Falk havde mandag første træningsdag i FCK. Han glæder sig til at opleve vinderkulturen i klubben. (Foto: Linda Johansen)
Rasmus Falk havde mandag første træningsdag i FCK. Han glæder sig til at opleve vinderkulturen i klubben. (Foto: Linda Johansen)

Mandag tog de danske mestre fra FC København hul på forberedelserne til den kommende sæson.

Det skete med to nye ansigter på træningsbanen. Rasmus Falk, en af Superligaens største individualister, er endelig landet i FCK efter et halvt års tilløb. Derudover er Brian Priske ny i trænerstaben som assisterende træner for Ståle Solbakken.

Men hverken Andrija Pavlovic eller den slovakiske EM-spiller Jan Gregus var at finde på Frederiksberg mandag formiddag. Pavlovic har fået lov at møde i slutningen af ugen, og Jan Gregus står først til rådighed, efter Slovakiet er færdig ved EM.

Derfor var det en stærkt reduceret spillertrup, der tog hul på den nye sæson. En sæson, hvor FCK skal forsvare The Double samt sikre sig en plads i et europæisk gruppespil efter den europæiske skuffelse sidste sommer, hvor Jablonec sendte FCK ud af tredje kval-runde.

Individualisten Rasmus Falk er en af dem, der skal tænde FCKs europæiske flamme igen.

- Jeg er rigtig glad for de udfordringer, der venter i FCK. Jeg glæder mig til at blive en del af den vinderkultur, som der findes i klubben, siger Rasmus Falk efter sin første træning i de nye omgivelser.

Med farmand som tilskuer fik Falk vist lidt af de kvaliteter på træningsbanen, der fik FCK til at hente ham til klubben.

- Jeg havde mange andre muligheder, men FCK var det mest attraktive for mig. FCK er en stor klub. For mig at se den største i Norden.

- Jeg kan godt lide at komme til en klub, hvor man hele tiden stræber efter at vinde. Jeg glæder mig til at blive en del af den vinderkultur, siger Rasmus Falk, der på højre underarm har tatoveret budskabet: Livet er en gave.

På sigt kan han også virke som en gave for FCK, når han med sine snævre driblinger og udfordrende stil gør ondt på de fleste forsvar.

Rasmus Falk er den fleksible type, der kan spille mange forskellige offensive positioner. Det giver i hvert fald Ståle Solbakken mulighed for at placere ham i flere positioner.

- Om jeg skal spille i højre eller venstre side eller offensivt bag angriberne, er ikke så afgørende for mig. Jeg har spillet gode kampe på alle offensive positioner, siger Rasmus Falk.

Målet med skiftet fra de trygge omgivelser i OB til FCK er klart for fynboen:

- Jeg skal udvikle mig til at blive en bedre fodboldspiller. Jeg har valgt FCK, fordi jeg godt vil sætte mig i en mere udfordrende situation. Jeg skal udvikle mig og prøve mig selv af på et højere niveau, siger den nye FCK-spiller.

Han erkender, at presset er stort, fordi FCK altid skal vinde. Men han anskuer også den situation fra en interessant vinkel.

- I OB var der stort pres på mig. I FCK er der rigtig mange dygtige spillere, hvor mange kan løfte holdet. Her er der mere pres på holdet, mener han.

FCK tronede på toppen af Superligaen det meste af sæsonen og endte som suveræne mestre (Foto: Lars Poulsen) Sport Dommen over din Superliga-klub: Himmel og ... lort

Rasmus Falk skifter til FCK til sommer. (Foto: Anders Brohus) FC København Officielt: Falk skifter til FCK

33 kommentarer
Vis kommentarer