Cornelius frygter ikke forventningerne

For rekordkøbet har endnu større forventninger til sig selv og er sikker på, at han vil score mange mål igen.

Andreas Cornelius frygter ikke de forventninger, der er til ham (Foto: Lars Poulsen)
Andreas Cornelius frygter ikke de forventninger, der er til ham (Foto: Lars Poulsen)

14 mål i 20 kampe i efteråret 2012 blev fulgt op af mere beskedne fire i forårssæsonen, men det var stadig rigeligt til, at Andreas Cornelius blev Superliga-topscorer i sin debutsæson blandt de bedste.

Efter et mislykket ophold i Cardiff arbejder FCK i dag med at gøre Cornelius til en angriber med flere våben i arsenalet, så egentlig vil manager Ståle Solbakken helst lægge det første år med de høje tal væk i forhold til, hvordan målene blev sat ind, men angriberen selv kommenterer gerne de magiske tal.

Se også: Ståle efter derby-sejr: Sådan vinder vi guldet

Se også: TV: Vild FCK-video går verden rundt efter københavner-derby

- Det kan sagtens ske igen. Det kan også sagtens ske, at jeg scorer flere mål. Hvorfor skulle det ikke kunne det? Jeg er sikker på, at jeg nok skal ramme sådan et niveau igen, ja faktisk skal jeg op på et højere niveau, for hvis jeg skal score det samme antal mål, skal jeg være bedre, for dengang var det lettere. Der var ikke så meget fokus på mig på banen. I starten tænkte modstanderen ikke over mig, når der kom et indlæg. ”Hov, det var sgu ham den nye, der scorede igen.”

- På det tidspunkt kom jeg også ind på et sammenspillet hold, der havde været vant til at spille med en angriber af min type i form af N'Doye. Så jeg skulle egentlig bare finde den rolle, mens der nu er ved at blive skabt noget, hvor mine styrker ikke kommer til udtryk på samme måde endnu, fordi vi ikke er sammenspillede på samme måde, som da jeg scorede masser af mål.

Se også: FCK-profil: Dumt at snakke om guld

- Men jeg kan sagtens forstå, at der er store forventninger til mig, og jeg synes ikke, at de er urealistiske. Jeg har måske endnu større forventninger selv. Og jeg kan egentlig godt lide den position, jeg er i, hvor det enten er helt fantastisk eller helt elendigt. Det giver mig noget motivation til at træne endnu hårdere og være endnu mere koncentreret og prøve at gøre tingene bedre og bedre, siger Andreas Cornelius til Tipsbladet.

Se også: Andreas Cornelius med selvtillid trods måltørke

Men hvad er der sket med det unge håb fra FC Københavns seneste guldsæson? Hvor er målene blevet af, hvordan arbejder han for at genfinde skarpheden og skabe chancer på mange måder, og hvad har det at gøre med et korthus? Og hvordan lever han med presset og suset af skuffede forventninger fra tribunerne og medierne?

Læs mere: Tipsbladet er på gaden igen, blandt andet med fokus på den måljagende Andreas Cornelius. Køb Ekstra Bladet fredag.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil kan du købe den digitalt her.

Du kan også vælge at få den leveret i postkassen i 6 fredage for kun 99 kr - begge dele er lige nu inklusiv digital adgang til Champions League magasin til en værdi af 79 kr

I Tipsbladet kan du også læse om

AaB's lynhurtige back Henrik Dalsgaard

Yaya Touré

Danskernes problemer i Evian

Lyngbys drømme i 1. division

Profilerne, der rykkede fra divisionsbold til Superligaen

Analyse: Hvordan har 11 januarkøb i Superligaen klaret sig?

Dommerklumme: Geder, ugler og alternative målfejringer

FCK-angriberen har enorme forventninger til sig selv. (Foto: Tipsbladet)
FCK-angriberen har enorme forventninger til sig selv. (Foto: Tipsbladet)
 

26 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere