Cornelius gør sensationelt FCK-comeback

FCK's 22-årige angriber kunne mandag vende tilbage til banen, da reserveholdet spillede derby mod rivalerne fra Brøndby - kun fire måneder efter sin voldsomme skade

Andreas Cornelius i aktion for FCK's reservehold. (Foto: Jonas Olufsson
Andreas Cornelius i aktion for FCK's reservehold. (Foto: Jonas Olufsson

FERDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Det så både voldsomt og foruroligende ud, da Andreas Cornelius den 13. april måtte bæres af banen med iltmaske på. Det skete, da FCK mødte Silkeborg IF, og efter en halv times spil blev den unge angriber tacklet af Silkeborg-spilleren Dennis Flinta.

Dén tackling var så voldsom, at Andreas Cornelius' fod bogstaveligt talt vendte helt forkert. I store smerter blev den 22-årige FCK-spiller båret af banen, og dommen lød efterfølgende på åbent ankelbrud og seks måneders pause.

I dag gjorde han så et exceptionelt comeback, da han efter kun fire måneders pause vendte tilbage til fodboldbanen. Cornelius var med i startopstillingen for reserveholdet, da Brøndby IF gæstede løverne, og det gik bedre end forventet.

Se også: Cornelius' fod vendte den forkerte vej

Ikke helt klar endnu
Han var på forhånd sat til at skulle spille 45 minutter af kampen, men først efter en time lod Cornelius sig skifte ud.

- Det var dejligt, at være tilbage i kamp, og jeg er bare glad for, at det gik godt, selvom den stadig er lidt stiv i det, sagde han efterfølgende.

Selvom kampen gik godt for angriberen, skal man altså ikke forvente at se Cornelius i aktion i Superligaen lige med det samme. I hvert fald ikke, hvis du spørger ham selv.

- Jeg gider ikke rigtig lægge mig fast på en bestemt dato, for det kommer meget an på, hvordan det ser ud fra dag til dag. Men den er ikke hundrede procent klar, så der er et stykke vej endnu, siger han.

Jubel trods nederlag
Andreas Cornelius' comeback var dog ikke det eneste, der skabte glæde i FCK-lejren.

Selvom kampen blev vundet 2-0 af Brøndby, kunne FCK nemlig juble over flere comebacks. Youssef Toutouh, der måtte udgå med en fiberskade i FCK's kamp mod tjekkiske Jablonec, var også tilbage på grønsværen i kampen mellem de to rivaler. 

Kampens to mål blev scoret af Christian Nørgaard og Christian 'Greko' Jacobsen efter henholdsvis 53 og 63 minutters spil.

Se Grekos mål herunder:

48 kommentarer
Vis kommentarer