Cornelius sender FCK til tops

Den indskiftede angriber Andreas Cornelius sørgede syv minutter før tid for en 1-0-sejr over Hobro

Andreas Cornelius viste sit værd, da han som indskifter blev matchvinder mod Hobro. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Andreas Cornelius viste sit værd, da han som indskifter blev matchvinder mod Hobro. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

PARKEN (Ekstra Bladet): FC København er igen på førstepladsen i Superligaen.

For første gang siden guldet i sæsonen 2012/13 kunne FCK-publikummet søndag eftermiddag synge ’vi ligger nummer et, vi ligger nummer et’, og det kunne de takke indskiftede Andreas Cornelius for.

Det lignede ellers længe en af de dage i Parken, hvor det bare ikke skulle lykkes at få bolden ind.

Kombinationen af flot målmandsspil af Hobros Jesper Rask, dårlige afslutninger og sort uheld så ud til at koste FCK førstepladsen.

Bare se klippet herunder:

Men med kun syv minutter igen slog Cornelius til og bragede den forløsende 1-0-scoring i nettet.

Det sendte manager Ståle Solbakken ud på en jubeltur langt ind på banen, og det er da også første gang i hans anden periode i klubben, at FC København indtager førstepladsen.

Thomas Franks stikpille til FCK's fans

På otte dage har de hentet otte point på FC Midtjylland, og en bedre målscore sender dem foran de forsvarende mestre i toppen af tabellen.

FC København havde i 1. halvleg et tydeligt optisk overtag, men store problemer med at skabe chancer mod et kompakt Hobro-hold. Københavnernes højre side var nærmest død, der blev spillet for langsomt – og med for mange fejlaflevering.

Først midt i halvlegen havde FCK et skud på mål. Desværre for Federico Santander var det lige på Jesper Rask i Hobro-målet.

Faktisk var det bundproppen, der var tættest på før pausen. Efter kun seks minutter endte Pål Alexander Kirkevolds hovedstød lige over mål, og Jesper Bøge måtte se sit langskudsdrøn kysse overliggeren efter 18 minutter.

Kort før pausen var en ellers usynlig Kasper Kusk tæt på for FCK, da han resolut sendte en nedfaldsbold mod Hobro-målet, men Jesper Rask klarede med en fodparade og sørgede for 0-0 ved pausen.

Kusk var også tæt på umiddelbart efter pausen, da Federico Santander smart spillede ham indenom, men den tidligere AaB’ers afslutning savnede præcision.

Fans knurrer ad Ståle: Pas dit velbetalte job

Det var FCK’s generelle problem denne eftermiddag. Den manglende præcision i pasninger og afslutninger.

Thomas Delaneys aflevering fejlede nu ingenting, da han efter en time spillede Benjamin Verbic fri i feltet, men sloveneren sparkede lige forbi stolpen.

Manager Ståle Solbakken smed Andreas Cornelius på banen umiddelbart efter for at sætte endnu mere tryk på Hobro, der havde parkeret bussen sikkert på egen halvdel.

FCK fik sendt masser af bolde i feltet, og én af dem var Santander meget tæt på at udnytte midt i halvlegen.

Paraguayneren måtte dog se Jesper Rask levere fantastisk målmandsspil. Med en dobbelt redning sørgede han for, at 18. mio. kr.-indkøbet fortsat ikke har scoret i Superligaen.

FCK pressede voldsomt, men var forfulgt af sort uheld. Et kvarter før tid sendte Nicolai Jørgensen tæt under mål bolden på underkanten af overliggeren. Derfra sprang den ned på selve mållinjen og ud i spil.

Kort efter headede Thomas Delaney inde i det lille felt på stolpen, og igen var en Hobro-fod først over returen.

De tapre gæster holdt stand indtil syv minutter igen, hvor Andreas Cornelius udnyttede Delaneys frisplining med hovedet og via overliggeren sikrede en 1-0-sejr.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind