Cornelius skifter til Italien: Her er prisen

FC Københavns Andreas Cornelius er kun et lægetjek fra at blive Atalanta-spiller. Prisen ligger på 4,5 millioner euro - 33,5 millioner danske kroner

Ståle: Derfor vil vi gerne sælge Cornelius til sommer

Andreas Cornelius er på vej til et nyt udlandseventyr.

FCK-angriberen er ifølge Ekstra Bladets oplysninger i Bergamo lige nu for at se forholdene an hos Serie A-klubben Atalanta. Senere i dag skal han gennemgå et lægetjek, og derefter skal der sættes signatur på kontrakten.

Prisen ligger på 4,5 millioner euro, som svarer til 33,5 millioner danske kroner.

Ekstra Bladet forstår, at 2-3 millioner af den sum tilfalder Cornelius' tidligere arbejdsgiver, Cardiff. Da den danske mesterklub hentede angriberen hjem, var det en del af pakken, at de skulle have en del af et eventuelt videresalg.

Nyt eventyr
Skiftet til Italien bliver altså udlandseventyr nummer to for den danske angriber. Første omgang var ikke vellykket.

Efter en kanon start i Superligaen tilbage i 2012 blev han i sommeren 2013 solgt for svimlende 75 millioner kroner i et af de mest spektakulære salg i dansk fodbolds historie. Kort tid efter kontrakten var underskrevet blev den stærke angriber dog skadet, og opholdet udviklede sig til et vaskeægte mareridt.

Heldigvis for ham var FCK klar til at slå en handel af med den walisiske klub. De ville gerne have den dengang 20-årige Cornelius tilbage.

Andreas Cornelius med Cardiff-trøjen, som han desværre ikke fik lov at prøve så mange gange. Foto: Cardiff City FC
Andreas Cornelius med Cardiff-trøjen, som han desværre ikke fik lov at prøve så mange gange. Foto: Cardiff City FC
 

I en handel, der kostede danskerne 27 millioner kroner, blev angriberen hentet hjem til København.

I dag er han blevet 24 år gammel og har fået fart på karrieren igen. Med ni mål og syv oplæg har han været indblandet i en stor portion af de mål, der lige nu gør, at FCK sidder sikkert på førstepladsen i Superligaen.

Selvom målene ikke ligefrem er væltet ind, så er Cornelius selv overbevist om, at han er i rigtig god forfatning.

- Jeg synes, at jeg viser det bedste i min karriere indtil nu, men med den alder, jeg har, ville det også være mærkeligt, hvis ikke jeg udviklede mig og blev bedre og bedre, sagde Cornelius tirsdag til Ekstra Bladet.

Planlagt salg
Manager Ståle Solbakken fortalte mandag åbent om, at hans startende frontløber skulle sælges til sommer, og det er alt sammen en del af planen i FC København.

Da Cornelius vendte hjem stod der fem år på kontrakten, og det er ganske normalt, at hovedstadsklubben skriver lange kontrakter - for så at sælge spillerne før kontrakten løber ud.

– Meningen er, at de kommer ind og bidrager til sportslig succes i den periode, de er her – typisk to og et halvt til tre år – og så tager skridtet videre og gerne til en top 5-liga, sagde FCK’s tekniske direktør Johan Lange til Ekstra Bladet tirsdag.

Cornelius overfor Brøndbys Benedikt Röcker. Foto: Lars Poulsen
Cornelius overfor Brøndbys Benedikt Röcker. Foto: Lars Poulsen
 

Atalanta på FCK-rov
Den italienske klub har tidligere været på udkig efter spillere hos de danske mestre. Så sent som i sommer kunne Ekstra Bladet fortælle, at Serie A-klubben havde set sig lun på Nicolai Jørgensen, som dog ikke endte hos italienerne. Han valgte i stedet at skifte til hollandske Feyenoord.

Nu tager den tidligere holdkammerat og ven, Andreas Cornelius, dog chancen med skiftet til den norditalienske klub.

FC København har potentielt set ni kampe tilbage i denne sæson, hvis de som forventet når pokalfinalen. Herefter vil Cornelius vinke farvel til klubben, der byggede ham op ikke bare en - men to gange.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Tipsbladet
Officielt: Novak siger farvel til FCM
Vred Dortmund-sportsdirektør kritiserer Wenger: Respektløst!
Gislasons fremtid er afklaret: Færdig i Nürnberg
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen