Annonce:
Annonce:

Cornelius sparker guldet til København

Den store landsholdsangriber sikrede med sin scoring i Farum Park, at der bliver mesterskabsfest i hovedstaden. Efter 1-1 mod FC Nordsjælland er FC København danske mestre for 12. gang

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

FARUM PARK (Ekstra Bladet): De københavnske beværtninger sender formentlig en varm tanke til Andreas Cornelius.

For den 24-årige landsholdsangriber sørgede for, at det bliver en fredag aften og nat i København med pres på fadølshanerne og med lidt ekstra mønt i kasseapparaterne.

Midt i 2. halvleg slog den store angriber til og sørgede for, at FCK fik det ene point i Farum, der var nok til at starte endnu en mesterskabsfest i København.

Robin Olsen var ellers tæt på at ende som party-spoiler, da han i 1. halvleg lavede en sjælden fejl, som Superliga-topscorer Marcus Ingvartsen kynisk udnyttede.

Men indskiftede Andreas Cornelius var lige så skarp, da han i 2. halvleg fik chancen på kanten af feltet. Nøjagtig som i mesterskabskampen mod nordsjællænderne i 2013 ramte ’Corner’ plet, og med 1-1 er FCK danske mestre for 12. gang.

Annonce:

Farum Park var mere hvid end rød, og de mange feststemte FCK-tilhængere brølede taktfast ’FC København … vi vinder guld … igen’.

De var kommet for at synge, feste og se deres helte hente guldet. Efter mindre end to minutter var der dog tæt på at blive stille bag Robin Olsens mål.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Månedens Superliga-spiller i april, Marcus Ingvartsen, blev spillet i dybden efter en fejl af ’Zanka’, men den unge målkonges afslutning var ikke af den sædvanlige kvalitet. 

FCK har det sjældent let i Farum, og fredag aften blev ingen undtagelse. FC Nordsjælland turde spille med københavnerne, og pivhurtige Godsway Donyoh lå hele tiden og lurede på muligheden.

Den fik han midt i 1. halvleg, da han efter en dyb stikning løb fra både ’Zanka’ og Johansson, inden han sendte bolden over mål.

Seks minutter før pausen blev bolden igen spillet i dybden mod Donyoh. Robin Olsen var hurtigt ude af sit mål, men kiksede sin clearing uden for feltet.

Annonce:

I stedet for et spark ud af Furesø Kommune, blev det en aflevering med låret lige hen til Ingvartsen, og sådan en chance giver man ikke FCN-stjernen ustraffet.

Han sendte i en blød bue bolden ind i det tomme mål og kunne juble over sit 20. sæsonmål.

Andrija Pavlovic var tæt på at svare igen, men debuterende Patrik Carlgren i FCN-målet gjorde det noget bedre end sin svenske kollega i den anden ende.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Med en strålende redning sørgede han for, at nordsjællænderne kunne gå til pause med en 1-0-føring.

 FCK-tilhængerne brugte noget af pausen på at synge på Andreas Cornelius. Den kommende Atalanta-angriber er ingen stor fan af kunstgræsset i Farum og startede på bænken.

 Også efter pausen havde FCK svært ved at skabe chancer, men var alligevel tæt udligningen i 57. minut, da William Kvist ramte stolpen med et langskud.

Umiddelbart efter blev Kasper Kusk og Andres Cornelius sendt i aktion, og FCK begyndte at trykke på.

Annonce:

Nordsjællænderne nøjedes dog langtfra med at forsvare. Efter en times spil rundede Donyoh Robin Olsen, men vinklen blev spids, og ’Zanka’ fik blokeret.

FC Nordsjælland udnyttede ikke deres muligheder i denne fase af kampen og blev straffet midt i 2. halvleg. Kusk spillede bolden på tværs til Cornelius, der med en flad, velplaceret afslutning passerede Carlgren.

Så gyngede det igen på endetribunen, og guldsangen rungede på Farum Park.

Kasper Kusk var tæt på at bringe FCK foran, men skød først lige forbi og headede derefter over.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Marcus Ingvartsen havde ti minutter før tid en gigantisk chance for at udsætte guldfesten, men headede tæt under mål forbi og rystede opgivende på hovedet.

Det blev ved 1-1, og jublen kunne bryde løs blandt mange af de 8180 tilskuere i Farum. FC København kan ikke længere indhentes og har stadig mulighed for at lave den perfekte sæson uden nederlag.

Annonce:

I starten af sæsonen hang Brøndby på. Alexander Zornigers presfodbold sikrede, at klubben fra Vestegnen i nogle runder var tabellens bedste hold, men der er ikke råd til fejltrin, hvis man vil udfordre FCK.

Midt i september – i 9. spillerunde – tabte Brøndby hjemme til Viborg, og FCK’erne erobrede straks ’deres’ førsteplads tilbage. De har siddet solidt på den lige siden.

Ståle Solbakkens mandskab trak fra, og kun rivalen fra Vestegnen kunne se bagenden af det hvide fodboldlokomotiv, der drønede Danmark rundt og vandt fodboldkampe.

Var der overhovedet spænding på noget tidspunkt, var den i hvert fald helt, da Brøndby midt i november tabte i Odense og nu var ni point efter FCK.

Før fredagens opgør i Farum var afstanden mellem de to rivaler 15 point, nu er den på 16, og de blå-gule er ufrivillige statister, når Parken søndag 14. maj hylder Cornelius, ’Zanka’, Santander og alle de andre på det suveræne danske mesterhold.

De seneste ti års Superliga-vindere:

FC København har længe haft kurs mod endnu en DM-titel, og fredag blev den endegyldigt sikret, da holdet spillede 1-1 ude mod FC Nordsjælland.

Dermed har FCK 16 point ned til den nærmeste forfølger Brøndby, der med fem kampe tilbage af sæsonen ikke længere kan nå at indhente FCK i tabellen.

Her er de seneste ti års Superliga-vindere:

2016/2017: FC København

2015/2016: FC København

2014/2015: FC Midtjylland

2013/2014: AaB

2012/2013: FC København

2011/2012: FC Nordsjælland

2010/2011: FC København

2009/2010: FC København

2008/2009: FC København

2007/2008: AaB

FCM skrider til handling: Sender ombejlet topscorer retur til Nigeria

DBU stoppede billetsalg, da de så at FCK og Brøndby kunne mødes

Se den bizarre jubelscene: Her brækker Brøndby-stjerne sig foran fans

Superligaen penge-amok: Har fået fire milliarder kr.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: