Corner og Kvist på banen i FCK

Ståle Solbakken fik sig en snak med den skadede angriber  på første trænignsdag og kunne glæde sig over, at flere spillere er ved at være klar

Ståle Solbakken fik sig en snak med Andreas Cornelius på første træningsdag i FCK (Foto: Linda Johansen)
Ståle Solbakken fik sig en snak med Andreas Cornelius på første træningsdag i FCK (Foto: Linda Johansen)
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Andreas Cornelius var tilbage på træningsbanen, da FC København torsdag formiddag indledte sine sæsonforberedelser. Det var dog for en kort bemærkning.

Den 22-årige angriber fik smadret sin venstre ankel tilbage i april mod Silkeborg, og et comeback har fortsat lange udsigter.

Men han var i shorts og løbesko og hørte Ståle Solbakkens bevingede ord til FCK-truppen på træningsbanen, inden han traskede ind, og den egentlige træning gik i gang.

Mike Jensen scorer i skyggen af familietragedie

- Når du får en så alvorlig skade, kan der godt være mange komplikationer i starten, og man ved aldrig, om man kommer tilbage, sagde Ståle Solbakken til Ekstra Bladet efter træningen og fortsatte:

- Men Corner kommer tilbage - det er bare et spørgsmål om at være fornuftig. Fra første minut er alt blevet gjort rigtigt. Lægen fik sat anklen på plads, operationen gik godt, og han har været igennem en operation mere, hvor han har fået taget skruerne ud.

- Det er gået godt, så jeg er fortrøstningsfuld, sagde FCK-manageren, der før træningen lagde armen om Andreas Cornelius og fik sig en snak med den skadede FCK-angriber.

Andreas Cornelius var på træningsbanen for en kort bemærkning, da FCK indledte sæsonforberedelserne (Foto: Linda Johansen)
Andreas Cornelius var på træningsbanen for en kort bemærkning, da FCK indledte sæsonforberedelserne (Foto: Linda Johansen)

Nordmanden kunne også glæde sig over, at Bashkim Kadrii var tilbage på træningsbanen og deltog på lige fod med de øvrige FCK'ere i den lette omgang træning.

Den tidligere OB'er er på vej tilbage fra en korsbåndsskade, og træningsbelastningen skal derfor doseres. Han vil formentlig kunne gøre comeback i sensommeren eller først på efteråret.

Også Kris Stadsgaard var på træningsbanen, men gik ind lidt før de andre. Knæet driller fortsat, og det er uvist, hvornår forsvarsspilleren er comeback-klar.

Til gengæld lysner det for Youssef Toutouh, Mikael Antonsson og Nicolai Jørgensen. De to førstnævnte trænede fuldt med på første dag, mens sidstnævnte fortsat har et par dages ferie i lighed med de spillere, der har været optaget af landsholdsfodbold.

FCK slap nådigt fra EL-lodtrækning

- Youssouf har brugt ferien godt og mangler nok bare en 5-10 pct. Det er det samme med Anton. Nicolai er tilbage fra ferie om et par dage, og meldingerne går på, at det går godt med ham.

- Hvis de tre er på plads, så ser meget bedre ud, sagde Ståle Solbakken, der kunne byde tre nye velkommen på første træningsdag: Peter Ankersen, Kasper Kusk og Benjamin Verbic.

Og så var der også et gammelkendt ansigt på træningsbanen. Klubløse William Kvist holder formen ved lige i sin tidligere klub.

Se Cornelius tale ud om sin frygtelige skade:

 

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+