Dansk Folkeparti raser over Ståle: 'Han fordærver vores land'

Kenneth Kristensen Berth, der er EU-ordfører hos Dansk Folkeparti, langer ud efter Ståle Solbakken for at donere penge til flytningebørn, men Ståle tager kritikken helt med ro

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

- Denne mand har sit på det tørre! Og nu donerer han så overskuddet fra sin bog til fædrelandets fordærv - nemlig at gøre livet mere lækkert for såkaldt uledsagede flygtningebørn - ikke sit fædrelands fordærv vel at mærke men Danmarks. Samtidig sender han en bandbulle af sted mod de partier, der ønsker en restriktiv udlændingepolitik. Mon ikke Ståle Solbakken skulle blande sig HELT uden om dansk udlændingepolitik, så kan han hellige sig forholdene i Norge i stedet for! Der er han jo statsborger.

Sådan skriver Dansk Folkepartis EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth på sin Facebook-profil, som en reaktion på, at FCK-manager Ståle Solbakken har valgt at donere sin del af overskuddet fra sin nye bog 'Løvehjerte' til Fritidspuljen under Dansk Flytningehjælp, som hjælper flytningebørn med at dyrke idræt.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Ståle Solbakken, men han ønsker ikke at gå ind i en ordkrig og svare DF-politikeren igen.

- Jeg føler, at det er helt unødvendigt, og at denne mand netop symboliserer nødvendigheden af at gå imod sådan holdninger og ytringer, skriver Solbakken onsdag i en sms til Ekstra Bladet.

HØR FORFATTEREN FORTÆLLE OM STÅLES BOG I TV-AFSPILLEREN OVER ARTIKLEN (og artiklen fortsætter under billederne)

54982252.jpg

Lvehjerte-forside.jpg 

Bogen 'Løvehjerte' er skrevet i samarbejde med journalisten Peter Sloth og her fortæller nordmanden om løst og fast i FC København, som han har stået i spidsen for i næsten 10 år fordelt over to perioder.

Nordmanden, der er erklæret humanist og har sin politiske sympati til venstre for midten, udtalte sig desuden kritisk om flytningepolitiken i Skandinavien. Det gjorde han i et interivew med TV2 i mandags.

- Jeg er lidt forundret og skuffet over, at i Norge, Sverige og Danmark bliver det i dag svært at komme til magten, hvis man ikke fører en meget restriktiv indvandrerpolitik, sagde Ståle Solbakken.

– Frygten har fået overtaget, når det gælder det fremmede. Altså det her med at være bange for nye kulturer og frygte mennesker, man ikke kender. Det er måske en promille fra en anden kultur eller religion, som er farlig. Vi burde i stedet tænke, at vi kan lære nyt. Vi burde have en større tolerance.

- Jeg synes generelt, at vi i Skandinavien både har plads og mere hjerterum og store muligheder for at hjælpe, end det vi gør. Det er ikke en speciel kritik af Danmark, det er ligeså meget i Norge, at vi ikke er gode nok til at integrere vores nye landsmænd, siger Ståle Solbakken.

De ord fra Solbakken og det faktum, at overskuddet fra bogen går til flygtningebørn i Danmark blev altså for meget for Dansk Folkepartis EU-ordfører, hvis opslag du kan se lige herunder.

ståle df

doc6x4ns8l3g80m08nbjzs.jpg 

TV: Kom med bag kulisserne. Hvordan fungerer TV-produktionen til FCK-BIF?

Første fodboldbøsse i 23 år: Nu er han færdig

Fyrværkeri i underbukserne: Superliga-fans taget på fersk gerning

Dansk keeper stoppede Dolberg: Nu er han på blokken i England

Derfor holder Brøndby lav profil om mesterskabet

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind