Annonce:
Annonce:

De går mål-amok: Alt om FCK's historiske bedrift

Mål under lup: FC København har scoret 110 mål i denne sæson - Ekstra Bladet fortæller dig alt, hvad du skal vide om de rekordmange københavnske scoringer

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Da FC København onsdag aften tabte 2-3 til FC Midtjylland i Herning, mistede mestrene muligheden for at lave den perfekte Superliga-sæson helt uden nederlag.

Men som en lille trøst sikrede de to scoringer af Peter Ankersen en klubrekord. 2016/17-holdet er de største scorekonger i københavnernes 25-årige klubhistorie.

I alt 110 gange har holdet scoret i denne sæson, og det er dermed gået forbi 2008/09-holdet, der nåede op på 109 scoringer.

- Jeg vidste ikke, at det var så voldsomt, men det er dejligt at høre. Det viser, at vores sæson har været bemærkelsesværdig. Vi får meget kredit i øjeblikket, men det er også helt fair. For vi har været fantastiske i denne sæson, siger William Kvist til Ekstra Bladet.

Annonce:

61722785.jpg
Den 32-årige landsholdsspiller er noget så sjældent som en FCK'er, der ikke har scoret i denne sæson. Holdet har haft 18 forskellige målscorere i denne sæson, og ikke overraskende topper Andreas Cornelius med 19 scoringer.

De 110 mål er blevet fordelt jævnt ud over de 90 minutter. 50 er faldet i 1. halvleg, 60 i 2. halvleg. 62 mål er scoret i Parken, 48 på udebane.

FC Københavns favoritminut har i denne sæson været det 54. minut. Dér har ’Løverne’ scoret fem gange. I det hele taget har FCK ofte afgjort kampene i den første halve time af 2. halvleg.

I det første kvarter efter pausen har Solbakkens udvalgte scoret 20 gange, mens de har lavet 21 mål mellem 61. og 75. minut.

Det kvarter, hvor FCK har haft sværest ved at finde vej til netmaskerne, har været det op til pausen, hvor de 'bare' har scoret 15 mål.

Annonce:

62051799.jpg
Tallene bekræfter også, at mestrene har været usandsynligt stærke i luftspillet i denne sæson. Andreas Cornelius, Thomas Delaney, Mathias 'Zanka' Jørgensen og de andre hovedstødsstærke FCK'ere har sørget for, at hele 30 af de 110 mål er sat ind med hovedet.

37 er sat ind med venstrebenet, mens højre står for 35 mål. Modstanderne har hjulpet til med syv mål, og så har Andrija Pavlovic sat en scoring ind med maven.

De to backer Ludwig Augustinsson og Peter Ankersen står bag flest oplæg. Svenskeren med de knivskarpe hjørnespark har lagt op til 18 mål, mens den skadede danske landsholdsback har 14 assist.

Peter Ankersen scorede et af sæsonens bedste mål direkte på frispark:

I denne sæson er det primært defensiven, der er blevet fremhævet, og faktisk er defensiven ifølge William Kvist også en del af forklaringen på, at det er gået så godt offensivt:

- Vores defensiv har været enormt stærk. Det er flot, at vi samtidig har scoret så mange mål, men jeg tror, at der er en synergi. Tit går man på kompromis med enten det ene eller det andet, men det har vi ikke gjort.

Annonce:

- Vi er gode til at forsvare, og det har betydet, at vi tit også er kommet foran i kampene. Så skal de andre frem, og det giver os mere plads offensivt, og så kommer der flere mål.

Santander scorede sæsonens vigtigste mål, da han hamrede FCK i Champions League:

FC København har tre kampe tilbage i denne sæson til at udbygge den målrekord, som bliver overordentlig vanskelig for kommende FCK-mandskaber at slå.

- Det bliver meget svært for os at gentage så mange mål. Og det bliver formentlig ikke i næste sæson med alle de udskiftninger, vi har nu her til sommer. Derfor skal vi også glæde os over bedriften. Det er stor, siger William Kvist.

Du kan gå på opdagelse i FCK's mange mål i Ekstra Bladets interaktive grafik her:

FCK 110 mål

Se tallene: Her er FCK bedst i hele Europa

Fra tømmermænd til drømmeland: Her er FCK's vej til millionerne

Midt i guld-rusen: ’Ståle kan sælge hele holdet’

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: