De nye slog til: FCK slog nordirere med tenniscifre

Andrija Pavlovic, Rasmus Falk og Jan Gregus scorede alle, da de danske mestre på hjemmebane slog Crusaders 6-0 i Champions League-kvalifikationen – nu venter en anderledes hård opgave i næste runde mod rumænske Astra Giurgiu

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

TELIA PARKEN (Ekstra Bladet): FC København er klar til et mestermøde med rumænske Astra Giurgiu i Champions League-kvalifikationen. Og de er det med manér.

Nordirske Crusaders blev besejret sammenlagt 9-0, og særligt glædeligt er det for Ståle Solbakken, at de nye folk Andrija Pavlovic, Jan Gregus og Rasmus Falk alle er faldet rigtig godt til hos de danske mestre.

Særligt Falk spillede stærkt i Telia Parken og nåede ligesom Pavlovic og Gregus at score én enkelt gang, inden han i 2. halvleg blev klappet fra banen.

Andreas Cornelius kom på måltavlen to gange, og da nordirerne også lavede et selvmål endte det med 6-0 til københavnerne.

55936024.jpg
Manager Ståle Solbakken havde ændret på hele seks pladser i forhold til det første møde i Belfast, og det betød blandt andet, at Stephan Andersen fik sin første betydende kamp i 2016.

Landsholdsreserven brækkede anklen i vinter, men er nu efterhånden klar til at tage konkurrence op med svenske Robin Olsen i målet.

Slovakiske Jan Gregus fik sin første FCK-kamp fra start, og der var også blevet plads til de normale reserver som Mikael Antonsson og Christoffer Remmer.

Var denne perle aftenens bedste?

FCK havde 3-0 med fra første kamp, så spænding var der lige præcis nul af. Det var kun et spørgsmål, om hvor meget FCK ville vinde denne gang.

Andreas Cornelius var tæt på at åbne scoringen i sjette minut, men headede ved bageste stang forbi mål. Samme Cornelius var fem minutter senere for upræcis med sin aflevering, da Andrija Pavlovic ellers stod helt fri foran mål.

Den serbiske angriber skulle dog ikke vente længe på sin første scoring for de danske mestre. Efter et lille kvarters spil trak en flyvende Rasmus Falk flere nordirske forsvarere til sig, inden han med ydersiden elegant spillere Pavlovic fri.

Alene med Sean O’Neil havde den nye FCK-bomber ingen problemer og scorede sikkert til 1-0.

Det burde være blevet 2-0 efter en halv time, da Andreas Cornelius uselvisk serverede bolden for fødderne af en fri Kasper Kusk, men den nordjyske kantspiller sparkede svagt forbi.

Pavlovic var tæt på en scoring kort efter, men en Crusaders-spiller fik i sidste øjeblik tacklet FCK’eren og dermed reddet sit hold for at komme yderligere bagud.

Helt som ventet havde nordirerne kun fight at byde og i løbet af de første 45 minutter fik de ikke testet Stephan Andersen en eneste gang.

En nordirer kan dog en dage fortælle sine børnebørn, at han har prøvet at score på det danske nationalstadion.

I 1. halvlegs overtid satte Andrew Mitchell hovedet på Christoffer Remmers forsøg og headede bolden i eget net.

Andreas Cornelius brugte også hovedet tre minutter inde i 2. halvleg. Ludwig Augustinsson slog en perfekt bold til bagerste stang, hvor Cornelius stod klar og med en ’Corner-classic’ gjorde det til 3-0.

Cornelius kunne også som oplægger. Han sled sig efter en lille times spil fri i Crusaders-feltet og lagde bolden skråt bagud til Rasmus Falk, der let kunne gøre det til 4-0.

Crusaders var tæt på en reducering i 64. minut, da netop indskiftede Aboubakar Keita undervurderede en lang fremlægning. Det gav Jordan Owens sit holds eneste chance, men hans afslutning sneg sig lige udenom stolpen.

Midt i 2. halvleg viste Jan Gregus endnu engang Parkens publikum, at han kan sparke frispark.

Han scorede for et år siden som Jablonec-spiller, da den tjekkiske klub sendte FCK ud af Europa League, og mod Crusaders viste han samme frisparksstyrke.

Han skruede smukt bolden i mål midt i 2. halvleg til en 5-0-føring. Det blev tenniscifre med et kvarter igen, da Andreas Cornelius for tredje gang i to kampe scorede mod Crusaders på hovedstød.

Det var et par gange meget tæt på 7-0, men de nordirske mestre slap af sted fra den danske hovedstad med 0-6.

FCK møder lørdag Esbjerg på udebane i Superligaen, inden det onsdag gælder de rumænske mestre Astra Giurgiu i 3. kvalifikationsrunde til Champions League. En modstander af en helt anden kaliber end Crusaders.

Københavnerne tabte 1-0 til rumænerne for nogle uger siden i en testkamp, og manager Ståle Solbakken forudser et par tætte, målfattige kampe.

Hvis FCK slår rumænerne, er de kun én runde fra det forjættede Champions League-land og vil som minimum være sikret en plads i Europa Leagues gruppespil.

Så du Bendtner? Storgrinende med kold øl i Parken

Lettet landsholdsback: Fars hjerneoperation gik godt

Så stærkt står de: Er din Superliga-klub klar?

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind