Degraderet FCK-stjerne: Må tro på min chance

Johan Wiland tror fortsat på sin chance for at komme tilbage på målmandsposten i FC København, selvom svenskeren erkender, at han står svagere i billedet end tidligere

Johan Wiland vil erobre sin plads i FCK-målet tilbage. (Foto: Claus Bonnerup)
Johan Wiland vil erobre sin plads i FCK-målet tilbage. (Foto: Claus Bonnerup)

Johan Wiland har fået en forfærdelig start på 2015 i FC København, hvor han har været fraværende fra trupperne til de første fem kampe i Superligaen og DBU Pokalen.

Svenskeren har blandt andet været ramt af sygdom, og så har han også døjet med småskader. Det har gjort, at Kim Christensen i stedet har været reserve for det sikre førstevalg Stephan Andersen her i det vordende forår, men Wiland føler sig på vej tilbage efter et par slemme måneder.

- Jeg har haft sygdom hjemme i familien, så det har også ramt mig. Det er ikke noget, jeg har kunnet gøre så mget ved. Jeg har også været lidt skadet, men jeg føler mig godt tilpas nu og træner godt igennem, så jeg føler mig snart klar. Jeg håber selvfølgelig, at det kan holde ved, siger Johan Wiland til tipsbladet.dk.

Se også: IFK Göteborg afviser Wiland-rygte

Den svenske målmand har i flere år været førstevalg i FC København, men i sommerpausen hentede klubben Stephan Andersen ind til truppen, og siden har Wiland været degraderet til en reservetjans. Blot én kamp har svenskeren fået i sæsonen, da han i oktober passede buret i pokalkampen mod Roskilde, som FC København vandt 3-2.

Så derfor skulle Wiland gerne stå skarpt for at presse førstevalget, men han erkender, at den ufrivillige pause har gjort, at han lige nu er et stykke efter i bestræbelserne på at slå Stephan Andersen af holdet.

- Det er selvfølgelig ikke godt for mig at være væk fra træningen og kampene i så lang tid. Det er aldrig godt for en spiller, så jeg er sikkert kommet lidt længere væk fra at kunne komme tilbage. Men nu handler det om for mig at komme tilbage og gøre det, jeg kan, for at komme på holdet, siger svenskeren.

Johan Wiland er blevet andetvalg i FCK, efter Stehpan Andersen kom til klubben. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Johan Wiland er blevet andetvalg i FCK, efter Stehpan Andersen kom til klubben. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Svært i øjeblikket
Stephan Andersen har gjort det godt som førstevalg i FC København i denne sæson med foreløbigt 11 clean sheets i Superligaen, og det anerkender Wiland også.

Men han tror stadig på sin chance i klubben, selvom han tidligere har udtalt, at han vil se på muligheden for et klubskifte til sommer, hvis situationen ikke har ændret sig.

Se også: Søger nye veje: Udskiftning i FCK-toppen

- Det er jeg nødt til fortsat at tro på. Jeg er jo FCK-spiller, til der sker andet senere, så jeg kan ikke gå og tænke på noget andet. Jeg tror stadig på, at jeg kan komme tilbage, og hvis det tager et par uger, før jeg er helt klar, så er det sådan, det er. Jeg vil tilbage til hundrede procent igen og gøre det, jeg kan for at præstere, siger Wiland.

- Men lige nu er det svært. Det var det samme med mig, da jeg spillede godt, da var det svært for Kim at komme ind og tage min plads. Sådan er det at være målmand, og det er bare at klø på. Jeg vil altid gøre det bedste for holdet, og det er at træne godt.

192 kampe har Johan Wiland spillet for FC København. Svenskerens kontrakt udløber sommeren 2016.

Johan Wiland fik lov at vogte FCK-målet under træningsturneringen Atlantic Cup.  Her var han dog uheldig at droppe:

8 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere