Delaney: FCM-opgør definerer vores sæson

FC Københavns anfører Thomas Delaney understreger, at kampen mod FC Midtjylland på søndag har stor betydning

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Der venter en væsentlig kamp for FC København i den kommende Superliga-spillerunde. I efterårets sidste Superliga-runde står FC København over for FC Midtjylland på hjemmebane, og der er meget på spil for den danske sølvvinder.

Aktuelt er der 11 point fra FC København på tredjepladsen til FC Midtjylland på førstepladsen, og skal FCK bevare chancen for at blive dansk mester, kræver det en sejr i nationalarenaen søndag.

- Søndagens kamp definerer hele foråret. Den er meget afgørende. Der er nogen, er kalder det en finale, og det kan man også godt. Det er meget afgørende for vores situation. Der er ingen tvivl om, at der er meget på spil. Det ved vi også godt, og mange af vores spillere er vant til den slags kampe, siger FC Københavns anfører Thomas Delaney til tipsbladet.dk.

Har prøvet det før
Han hæfter sig ved, at FC København har en vis rutine i at spille topkampe. Det kan blive en fordel på søndag.

Bundesliga-klub holder topmøde om Pione Sisto

Forbandet FCV-profil: Det var jo tæt på perfekt

- Helt klart. Det er en af vores styrker. Vi har et set-up, et trænerteam og masser af spillere, der har været i sådan en situation her før. Vi ved, hvad der skal til, for det er noget af det, vi er gode til

Perlemål, dramatik og udvisning i FCK-sejr

- For to år siden spillede vi en lignende kamp mod FC Nordsjælland, hvor vi førte med ni point inden kampen og kom op på et forspring på 12 point ved at vinde. Nu er situationen omvendt, og FC Midtjylland fører, så det er en skæbnesvanger kamp, siger Thomas Delaney.

FC Midtjyllands cheftræner Glen Riddersholm har senest udtalt, at alt presset er på FC København inden søndagens kamp. Thomas Delaney er ikke uenig.

Nogle bump på vejen
- Vi er altid under pres, så det kan han godt have ret i. Når vi ikke er nummer ét i Superligaen, er vi under pres. Sæsonen har ikke kørt på en lige opadgående linje. Der har været nogle bump på vejen, men på det seneste er vi kommet tættere på toppen, siger Thoams Delaney.

FC København har spillet ni Superliga-kampe på stribe uden at tabe, men københavnerne har haft svært ved at score mål og lukke kampene tidligt. Derfor er stemningen om FC København ikke helt oppe at ringe, men det tager Thomas Delaney roligt.

Pourié skaber pokalsucces i SønderjyskE

Bach Bak-drøn reddede gulddrømmen for FCM

- Omverdenen er nok mere utålmodig end os. Det vigtigste er at vinde, og selvom vi er meget selvkritiske, har vi været i god form. Vi har været i en periode med mange kampe, men vi har ofte vundet i Superligaen efter vi har spillet europæisk.

- Vi sætter en ære i at kunne spille med i begge turneringer. Nu har vi spillet ni kampe uden at tabe, og det har givet mere selvtillid i forhold til i starten af sæsonen. Vi vil gerne spille mere sprudlende, men vi er godt tilfredse med vores form, siger Thomas Delaney.

Inden søndagens skæbnekamp mod FC Midtjylland spiller FC København på udebane mod Greve i pokalturneringen.

Bach Bak redder FCM mod FC Vestsjælland

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+