Delaney om Ståle: Han er tosset (på den gode måde...)

Werder Bremen-spilleren roser sin tidligere træner, og der er også pæne ord til Christian Poulsen, som har været et forbillede for Delaney

Thomas Delaney roser sin tidligere boss i FC København, Ståle Solbakken. Foto: Jens Dresling
Thomas Delaney roser sin tidligere boss i FC København, Ståle Solbakken. Foto: Jens Dresling

Ståle Solbakken kunne råbe højt af ham, og Thomas Delaney kunne svare igen med en let hovedrysten og har garanteret tænkt sit om den gale nordmand.

Men man skal ikke tage fejl.

Der var og er en enorm respekt mellem FCK-manageren og den nu tidligere anfører.

Ståle Solbakken kaldte i sin afskedstale Delaney for den mentalt stærkeste spiller, han nogensinde havde været trænet for, og han sagde, at det havde været et privilegium at træne ærke FCK’eren.

Og roserne går også den anden vej. I et interview med tyske Bild taler Thomas Delaney godt om sin tidligere boss.

- Hvad jeg har lært af Solbakken? Mentalitet og defensiv kvalitet. Hans indflydelse på mig var meget stor. Han er tosset på den positive måde. En absolut vindertype, der hader at tabe.

- Vandt vi 2-0, var han irriteret over, at det ikke blev 4-0, siger Thomas Delaney og fremhæver også en tidligere holdkammerat for at have præget ham:

- Christian Poulsen. I slutningen af hans karriere spillede jeg sammen med ham i København, og han var en ægte leder.

- Han bekymrede sig om alle på holdet. Jeg kan godt lide mennesker, der spørger til én, og bekymrer sig om holdets ve og vel. Et godt forbillede for mig.

Ståle Solbakken lovede Thomas Delaney Champions League-fodbold og fik ham til at blive et halvt år mere i FCK. Her jubler de to, efter billetten til det forjættede fodboldland blev sikret på Cypern. Foto: Lars Poulsen
Ståle Solbakken lovede Thomas Delaney Champions League-fodbold og fik ham til at blive et halvt år mere i FCK. Her jubler de to, efter billetten til det forjættede fodboldland blev sikret på Cypern. Foto: Lars Poulsen

Thomas Delaney skiftede i dette transfervindue FCK ud med Werder Bremen, og han kan efter sommerferien meget vel få selskab i det nordtyske af en tidligere holdkammerat,

Svenske Ludwig Augustinsson har besøgt Bundesliga-klubben, og selv om der endnu ikke er meldt noget ud, skriver Bild det nærmest som et faktum, at den stærke venstre back bliver Werder Bremen-spiller i den kommende sæson.

- Hvis han kommer, så vil jeg tage imod ham med åbne arme. Han er en god, ung spiller med enorm dedikation, siger Thomas Delaney til Bild.

Den danske landsholdsspiller har personligt fået en god start på tilværelsen i Bundesligaen med to gode præstationer mod henholdsvis Dortmund og Bayern München.

Han er dog kommet til et hold i problemer i bunden af Bundesligaen, og Werder har de tabt de to hjemmekampe med 2-1 og ligger kun lige over nedrykningsstregen.

Hør Ståle Solbakkens afskedstale til Thomas Delaney:

Se også: Delaney hitter i Werder: En vinder blandt tabere

Thomas Delaney havde en kæmpe andel i FCKs enorme succes det seneste halvandet år. Nu skal de danske mestre klare sig uden deres tidligere anfører. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Farvel, kaptajn: Det betyder Delaneys afgang for FCK

38 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere