Delaney: Sandsynligt jeg bliver i FCK

Udsigten til spilletid er det vigtigste, hvis Thomas Delaney skal skifte til en anden klub end FC København

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)

FC København-anfører Thomas Delaney har kontraktudløb med mestrene om et år, og der spekuleres derfor i, om han allerede denne sommer skal skifte til en ny klub, så FCK kan score et transferbeløb.

Det har Delaney udtalt, at han gerne vil, men han forlader kun FCK, hvis tilbuddet er det rigtige.

- Det er ikke sådan, at jeg 'skal' skifte den her sommer. Jeg skifter kun, hvis det rigtige tilbud kommer.

- Så jeg er også i FCK efter sommerferien, hvis der ikke er nogen, som vil betale prisen, eller hvis det rigtige tilbud ikke kommer. Det er en sandsynlig mulighed, at jeg bliver, siger landsholdsspilleren.

Ståle har tæppebombet Delaney med tilbud

Delaney afviser, at han allerede har sagt nej til bejlere, som ikke har kunnet opfylde hans krav.

- Der er masser af snak, men jeg har ikke skullet tage stilling til noget endnu, siger han.

Det betyder meget for midtbanespilleren, hvilken spillestil og hvilket setup, en kommende klub kan tilbyde. Intet parameter er dog vigtigere end spilletid.

- Spilletid vægter selvfølgelig højest. Også i forhold til at jeg skal kunne spille på landsholdet, for det er en del af min plan.

- Det må godt koste lidt spilletid i starten, hvis der er en mening med det. Det kan jeg godt lave med. Bare det er i en ambitiøs klub med en god plan for mig.

- Klubben skal også spille fodbold, som passer mig spillemæssigt, og det skal være på den rigtige position.

Toutouh afslører alt: Her er mestrenes hemmeligheder

- Jeg skal ikke ud og spille venstre midtbane, og jeg skal heller ikke spille central midt på et mandskab, der overhovedet ikke spiller fodbold, siger Delaney.

Han har tidligere fortalt, at drømmedestinationerne er Tyskland og England. Det behøver dog ikke være klubber, der ligesom FCK skal spille europæisk fodbold efter sommerpausen.

- Det er måske lidt højt sat at ville skifte til England eller Tyskland og samtidig spille europæisk lige nu. Det vil selvfølgelig være fantastisk, men jeg kan godt leve med mindre, siger Delaney.

Når han siger med mindre, er der ikke tale om en topklub i lande som Holland eller Belgien.

- Lad mig sige det sådan, at det er ikke førsteprioriteten. Jeg vil gerne kontinuerligt spille på et så højt niveau som muligt, siger Delaney.

Landsholdsspilleren har aldrig spillet i andre klubber end FCK.