Annonce:
Annonce:

Derby med knald på: FCK sejrede i festligt chanceorgie

De nykårede danske mestre hentede en smal 1-0-sejr over Brøndby i Parken i et underholdende derby, hvor der var chancer til mange flere mål. Kasper Kusk blev matchvinder med tidlig scoring

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

PARKEN (Ekstra Bladet): FC København kom et skridt nærmere den perfekte sæson. Og de gjorde det på den måde, som deres tilhængere allerhelst ville ha’: Med en sejr over Brøndby.

Ofte er derbyet mellem FCK og Brøndby en chancefattig affære, men det var denne udgave af dansk fodbolds klassiker bestemt ikke!

Især i 1. halvleg var der tale om et chanceorgie i Parken, men stolper, dårlige afslutninger og to gode målmænd betød, at der trods det mest chancerige derby i mands minde kun faldt én scoring i nationalarenaen.

Den stod Kasper Kusk for, da han med en kølig inderside passerede Frederik Rønnow allerede efter 13 minutters spil.

FCK’s nykårede mestre burde have gået til pause med en større føring, men var i 2. halvleg tæt på at smide sejren.

Annonce:

Teemu Pukki fik i begyndelsen af halvlegen en kæmpe chance for at udligne, men Brøndby-topscoreren måtte se Robin Olsen vinde den direkte duel.

Dermed blev det til endnu en 1-0-sejr til Ståle Solbakkens nykårede mestre, der fik en fin optakt til pokalfinalen mellem de to hold Kristi himmelfartsdag.

62240635.jpg
FC København og Brøndby gik på banen til tonerne af ’We are the champions’, og københavneres fanatiske flok på endetribunen havde været i det kreative hjørne.

En flot tifo med billeder af de 12 anførere fra klubbens mesterhold prydede tribunen. Mathias ’Zanka’ Jørgensen i guld.

Se den her:

En flot ramme og på banen startede det meget livligt. FCK var bestemt ikke plaget af mesterskabstømmermænd og var inden for de første ti minutter tæt på scoring tre gange.

Første gang i fjerde minut, da en hård tværpasning fra Kasper Kusk skabte problemer i Brøndby-feltet, men Hany Mukhtar fik hakket den væk.

Annonce:

Minutter efter kombinerede Toutouh og Santander flot, men sydamerikanerens forsøg strøg lige over Frederik Rønnows mål.

Santander var endnu tættere på i 8. minut, da bolden blev lagt af til ham på kanten af feltet. FCK-angriberen afsluttede resolut og bragede bolden på stolpen helt oppe ved trekantsammenføjningen.

Det trak gevaldigt op til en scoring i Parken, og den kom i 13. minut, da Andreas Cornelius og Youssef Toutouh kombinerede sig igennem i Brøndbys højre side.

Toutouh sendte bolden over i modsatte side til kantkollega Kusk, der med en skudfinte fik Gregor Sikosek til at gå på røven.

Sloveneren virkede ikke til at være klar over, at Kusk helst vil afslutte med det venstreben, der sjældent svigter. Det gjorde det da heller ikke, da Sikosek var rundet.

Med en følt inderside tæt op ad stolpen – en Kusk-classic – bragte nordjyden FC København foran 1-0, og jublen i nationalarenaen brød.

Det var meget tæt på mere hvid jubel minuttet efter.

Annonce:

Peter Ankersen slog et præcist indlæg til bagerste stolpe, hvor Andreas Cornelius ventede. Han fik fin kraft på sit hovedstød, men ikke placeret det yderligt nok, og Rønnow kunne med en fin parade redde et rystet Brøndby-hold.

FC København spillede sig i denne periode af kampen flere gange let igennem den gule defensiv, og midt i halvlegen burde Peter Ankersen have øget føringen.

62240661.jpg
Kusk serverede efter en stor fejl af Zsolt Kalmár bolden for fødderne af ham, men landsholdsbackens flade afslutning manglede præcision.

Brøndby så man ikke meget til, men i 25. minut var gæsterne fra Vestegnen tæt på en udligning, da Pukki lagde bolden skråt tilbage i feltet til Kalmár.

Den ungarske lejesvend måtte dog se Robin Olsen klare med en fin fodparade.

Ingen – jo, måske trænerne – kunne klage over underholdningen i Parken, hvor der ikke gik mange minutter mellem chancerne – og fejlene.

Annonce:

Kort før den halve time var ’Zanka’ meget tæt på at gøre det til 2-0 med en lumsk afslutning, som Rønnow slet ikke nåede at reagere på. Heldigvis for Brøndby-keeperen sneg bolden sig lige forbi.

Federico Santander fik passeret Rønnow efter 30 minutter, da FCK’erne udnyttede et pludseligt opstået overtal på Brøndbys banehalvdel. Denne gang var det Benedikt Röckers tur til at redde sit hold.

Den tyske forsvarer kom på tværs og fik sparket den bold væk, der ellers havde kurs mod Brøndby-målet.

FCK var klart bedst, men Brøndby formåede alligevel at skabe et par fine chancer før pausen. Den største efter 35 minutter, da en lang aflevering i dybden var tæt på at snyde Robin Olsen.

Både bold og Teemu Pukki var forbi den svenske landsholdsmålmand, men med en veltimet tackling forhindrede ’Zanka’, at Brøndby-topscoreren kunne sparke bolden ind i et ellers tomt mål.

Annonce:

Nicolai Boilesens fik 1. halvlegs sidste chance, men han krøllede sit frispark en god meters penge forbi Frederiks Rønnow mål, så på trods chancer i hobetal fik de 24.842 kun en enkelt scoring i 1. halvleg.

Det underholdende spil fortsatte efter pausen. Andreas Cornelius havde en tidlig chance for FCK, mens Kamil Wilczek var tæt på i den anden ende.

Kasper Kusk var millimeter fra at blive dobbelt målscorer i 49. minut, da han gled igennem Brøndby-feltet. Vinklen blev spids, og bolden prellede af på stolpen.

62240725.jpg
Brøndby kom meget bedre ud til 2. halvleg og sørgede for at holde Robin Olsen beskæftiget.

En kæmpe fejl af Ján Gregus midt på banen betød, at Hany Mukhtar med en fremragende pasning i dybden kunne spille Teemu Pukki fri.

Alene med Olsen svigtede finnen imidlertid. Hans afslutning fangede FCK’s edderkop i målet med et af sine lange ben.

Det var klubben fra Vestegnens klart bedste periode i kampen, men man skal slå til, når man får chancen, hvis man vil true FCK i Parken.

Annonce:

Midt i 2. halvleg tiltvang ’Løverne’ sig igen overtaget, og Cornelius havde 17 minutter før tid chancen for at lukke kampen, men Rønnow klarede med en fodparade, og landsholdsangriberen er fortsat målløs mod lokalrivalen.

I slutningen af opgøret var det småt med de helt store chancer. Der gik gule kort i den, men ingen i Parken kunne klage over hverken intensitet eller underholdning i derbyet.

Forhåbentlig bliver det lige så sjovt, når Danmarks to bedste hold mødes samme sted Kristi himmelfartsdag…

FCK-fans leverer flot tifo:

Nye toner i Parken: Se den flabede FCK-hyldest

Her går stadion amok: Nyt fodbold-vidunder får debut

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: