Derfor kigger spansk storklub på FCK-profiler

Valencia kigger mod alternative ligaer i jagten på spillere. To fra Superligaen har vakt spaniernes interesse, og Valencia har haft en mand i Parken for at se nærmere på Nicolai Boilesen og Denis Vavro

Valencia har været til Superliga-fodbold for at se nærmere på de to FCK-forsvarere Denis Vavro og Nicolai Boilesen. Foto: Lars Poulsen
Valencia har været til Superliga-fodbold for at se nærmere på de to FCK-forsvarere Denis Vavro og Nicolai Boilesen. Foto: Lars Poulsen
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Daniel Wass kan muligvis få selskab fra Superligaen i Valencia.

Den tidligere Brøndby-spillers klub lurer nemlig på to FC København-spillere: Nicolai Boilesen og slovakiske Denis Vavro.

Det spanske medie Super Deporte skrev historien onsdag, og ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der ikke bare tale om tomme rygter.

Valencia har haft nummer to i den sportslige ledelse, den tidligere topspiller Vicente Rodríguez, til fodbold i Parken, og hans opgave var at holde øje med 26-årige Boilesen og den fire år yngre Vavro.

De har begge spillet godt i denne sæson. Særlig slovakiske Vavro er trådt i karakter, og midterforsvareren ligner en spiller, der på et tidspunkt kan udløse jackpot på transfermarkedet.

At Valencia sender en mand fra den sportslige topledelse til København er et udtryk for, at der blæser nye vinde i Daniel Wass’ klub.

Daniel Wass skiftede før denne sæson til Valencia. Foto: Heino Kalis
Daniel Wass skiftede før denne sæson til Valencia. Foto: Heino Kalis

Tilbage i februar sikrede Valencia sig Juventus-scouten Pablo Longoria, der nu er direktør for scouting, analyse og rekruttering i den spanske klub.

Den bare 32-årige spanier ønsker, at Valencia nu også orienterer sig mod ’alternative ligaer’ i jagten på spillere, og derfor er Superligaen også kommet på radaren.

Valencia går primært efter yngre spillere med et stort potentiale, og ifølge Ekstra Bladets spanske pressekilder anser klubben fortsat både Nicolai Boilesen og Denis Vavro som interessante emner.

Men det bliver næppe i det kommende transfervindue, at spanierne går efter at hente dem, hvis det overhovedet kommer til at ske.

I så fald er sommerhandler det mest sandsynlige scenarie - særligt med tanke på at FCK er i en drabelig duel med FC Midtjylland i Superligaen og sætter alt ind på at hente guldet hjem til København.

Valencia har skuffet i denne sæson og ligger nummer 15 i La Liga, men det er ikke forsvarets skyld.

Klubben har lukket blot ni mål ind i 12 kampe. Problemet har været i den anden ende, hvor det kun er blevet til otte scoringer og derfor alt for mange uafgjorte kampe.

United ind i kampen: Mourinho lurer på dansk komet

Dansk stjerne om ydmygende hån: - Han havde ret

Stor oversigt over Superliga-trænernes løn: Ståle sprænger banken

Millionerne vælter ind: Han bliver klubbens næste kongesalg

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind